Bisons avasi jatkosarjan voitolla

Miesten Korisliigan alempaan jatkosarjaan jäänyt Bisons Loimaa avasi kalenterivuoden voittotilinsä lauantaina, kun se kaatoi kotisalissaan ailahtelevasti tällä kaudella esiintyneen KTP-Basketin. Bisons oli kuskin paikalla ottelun alusta asti, eikä KTP johtanut ottelua kertaakaan. Loppulukemat kirjattiin vaiherikkaan pelin päätteeksi 91-76.

Ottelun alun hahmo oli Dylan Painter (10p/16l). Bisonsin iso mies aiheutti kotkalaisille hankaluuksia esiintyen vahvasti molemmissa kenttäpäädyissä. Tiedossa oli, että KTP:n urheilullinen Ahmad Rand on Painteria kevyempi sisäpelaaja ja tätä etua Bisons hyödynsi surutta ottelun alkuvaiheessa. Yhdessä Painterin kanssa korin alla rouhi huippupelin pelannut DeVante Brooks (19p/18l), joka oli vaikea pideltävä etenkin hyökkäyslevypallojen osalta.

Bisons karkasi jo ottelun avauspuolikkaalla 15 pisteen karkumatkalle. Parhaimmillaan isäntien johto oli ottelun kolmannella neljänneksellä jo 26 pistettä. KTP sai kuitenkin kirivaihteen silmään ja etenkin vieraiden parhaana palkitun Joonas Timosen (17p) onnistumisilla vieraat kampesivat itsensä peliin mukaan. ”Runien pelistä” puhuttaessa KTP:n 27-3 -pisteputki ottelun kolmannen ja neljännen neljänneksen taitteessa osoittaa sen, mistä koripallolle ominainen lempinimi kumpuaa.

Bisons onnistui kuitenkin löytämään peliinsä uuden vaihteen. Sanomattakin on selvää, että KTP:n suurin energia ottelussa kului hirmuiseen takaa-ajoon. Bisons vei ottelun viimeiset viisi minuuttia nimiinsä 17-4 ja pääsi näin juhlimaan kotivoittoa ensimmäistä kertaa sitten marraskuun alun. Bisonsin parhaana palkittiin kauden kovimman pistesaldonsa tauluun heittänyt Isaac Davidson (25p/2s), joka sai omaa heittopeliään kulkemaan hyvien heittopaikkojen ansiosta.

Alkuviikosta Bisonsin päävalmentajan paikalle nostettu Konsta Mastomäki oli ottelun jälkeen tyytyväinen omiensa suoritukseen. ”Etenkin meidän intensiteetti ja energia ottelun alussa oli juuri sellainen, mitä halusimmekin. Kaikki pelaajat toivat tänään kentälle tullessaan intensiteettiä ja fyysisyyttä. Mikäli haluamme pelata vastaavalla energialla jatkossakin, on jokaisen pelaajan annettava täysi panos kentälle tullessaan, niin kuin he tänään tekivät.”

Bisonsin kausi alemmassa jatkosarjassa jatkuu kiivaalla ottelutahdilla. Keskiviikkona joukkue matkustaa Tampereen Pyrinnön vieraaksi ja seuraava kotiottelu on heti tulevana lauantaina Kouvolan Kouvoja vastaan. Tämän jälkeen on vuorossa maajoukkuetauko, jonka aikana Mastomäki tiimeineen pääsee ajamaan omaa pelitapaansa edelleen syvemmälle joukkueen selkärankaan.

Raportti: Ilari Uusitalo

Kuva: Anu Vuorinen