Bisons jäi telineisiin Nokialla

Miesten Korisliiga jatkui Bisons Loimaan osalta perjantaina, kun joukkue matkusti BC Nokian vieraaksi Pirkanmaalle. Vaikka matka ei ollut pitkä, tuntui siltä, kun joukkueen jalat olisivat kuvainnollisesti jääneet bussiin. Isäntäjoukkue Nokia tyylitteli ottelun voittoon lopulta lukemin 102-82.

Nokia ratkaisi ottelun käytännössä ensimmäisellä neljänneksellä. Ihailtavalla nopeudella ja yhteistyöllä toiminut hyökkäyspeli tuotti Bisonsille kohtuuttoman paljon vaikeuksia heti ensimmäisestä pallonhallinnasta alkaen. Etenkin tripla-tuplan hurjastellut kotijoukkueen nopea takamies-laituri Both Gach (24p/12l/11s) aiheutti Bisonsille jatkuvaa päänvaivaa.

Vielä kun Nokialle sattui ensimmäiselle puolikkaalle aivan posketon heittopäivä, ei Bisons pysynyt isäntien kyydissä ensimmäiseen 15 minuuttiin lainkaan. Vierailijoiden ehdoton onnistuja läpi ottelun oli kenties kauden parastaan tähän mennessä esittänyt Devon Goodman (18p/4s). Goodman pystyi haastamaan Nokian takakentän pelaajia ja sai toistuvasti luotua itselleen ja joukkuekavereilleen hyviä heittopaikkoja. Näistä heittopaikoista pääsi nauttimaan muun muassa Eemeli Hollo (9p) joka heitti kolmen pisteen kaaren takaa kolme onnistumista 43% tarkkuudella.

Toisella puoiajalla ilmassa oli pelailun makua, kun Bisons ei missään vaiheessa saanut kunnon kiriä päälle. Nokian hyökkäyspelaaminen soljui uomissaan nätisti luoden kerta toisensa perään etenkin siirtymäpelaamisesta helppoja koreja. Gachin ohella kotijoukkueen ehdoton onnistuja oli 22 pistettä nakuttanut Patrick Tapé.

Bisonsin päävalmentaja Juri Heinämäki oli harmissaan ottelun jälkeen siitä, ettei Bisons saanut missään vaiheessa kunnolla otetta pelistä. ”Emme olleet lainkaan niin fyysisiä, kuin tätä nopeaa Nokian joukkuetta vastaan olisi pitänyt olla. Siirtymäpuolustuksessa meillä on vielä paljon parannettavaa ja Nokia käytti sitä tänään häikäilemättä hyväkseen. Nokian kaltainen vauhdikas joukkue on meidän isokokoiselle ryhmälle myrkyllinen, mikäli pelaamme heidän näköistä koripalloa koko ottelun ajan. Tänään saimme otteen hetkittäin, mutta Nokia kyllä ansaitsi voittonsa.”

Bisonsin kausi jatkuu jo keskiviikkona 15. marraskuuta, kun Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan Salon Vilpas. Korisliigan kestomenestyjä on aloittanut kautensa yskähdellen, mutta muun muassa Mikko ”Loimaan La Bomba” Koiviston tähdittämä salolaisryhmä on parantanut peliään pala kerrallaan alkukauden ajan. Bisons on puolestaan pelannut etenkin kotona pirteästi ja odotettavissa on kiihkeä kamppailu tärkeistä sarjapisteistä, kun runkosarjan ensimmäinen kierros lähenee jo loppuaan. Ottelu alkaa kello 18:30.

Raportin kirjoittanut: Ilari Uusitalo.