Bisons maksamaan kalavelkoja Lahti Basketballille

Korisliiga-kausi jatkuu Bisons Loimaan osalta keskiviikkona 15.12. Loimaan liikuntahallilla, kun Bisons saa vieraakseen Lahti Basketballin. Edellinen joukkueiden kohtaamisista päättyi lahtelaisten tiukkaan kolmen pisteen voittoon, joten Bisonsilla on kalavelkoja maksettavana.

Keskiviikkoiset vierailijat ovat pelannee tällä kaudella 14 ottelua, joista tuloksena on seitsemän voittoa ja yhtä monta tappiota. 7/7 saldo oikeuttaa tällä hetkellä sarjassa kuudenteen sijaan. Kamppailu ylemmän jatkosarjan kolmesta viimeisestä paikasta Karhubasketin, Seagullsin ja Kouvojen lisäksi käy kuumana, ja ottelu on sitä myöten elintärkeä Lahti Basketballille. Yhtäkään ”ylimääräistä” tappiota ei kärsi ottaa, mikäli Pieti Poikolan suojatit mielivät ylempään jatkosarjaan ja sitä myöten suoraan pudotuspelipaikkaan tarrata.

Lahtelaiset ovat kokeneet Bisonsin ohella lukuisia muutoksia kokoonpanossaan. Edellisen kohtaamisen jälkeinen ikävä auto-onnettomuus aiheutti kokoonpanoon muutoksia ja vielä kun joukkueen ykköstykki Admon Gilder siirtyi Puolaan, on Lahdessa ollut vaikea kausi. Joukkueen nuori suomalaiskaarti Erik Sajantilan johdolla on kuitenkin nauttinut luottamuksesta, eikä lahtelaista ”grit and grind” -koripalloa ole unohdettu, vaikka muutoksia on tullut.

Lahdella on eittämättä yksi sarjan mielenkiintoisimpia ulkomaalaisnelikkoja. Edellä mainitun onnettomuuden jälkeen ensimmäisen ottelunsa edeltäneenä lauantaina pelannut monipuolinen Chris Clarke on ainoa, joka oli nykyisistä vahvistuksista kokoonpanossa joukkueiden kohdatessa edellisen kerran. Kolme ”tuoreinta” hankintaa ovat erittäin kova korintekijä Zackery Bryant, sekä jykevät Antonio Ballard ja Khalil Iverson. Suomalaisosastoa edustavat Sajantilan lisäksi Bisons-faneille tuttu Ville Karvonen, joka valittiin viime kaudella Korisliigan vuoden tulokkaaksi. Vastuusta nauttivat myös Arttu Saarijärvi, Ali Ahola sekä Eemi Luukkonen.

Bisons saapuu otteluun viikon mittaiselta ottelutauolta. Edellinen peli päättyi Joensuussa Katajan voittoon, eikä Bisons halua päästää orastavaa kolmen ottelun tappioputkea yhtään pidemmäksi. Näillä näkymin kokoonpanoon on palaamassa Vesa Heinonen, mikäli hänen kuntoutumisessaan ei tule takapakkia ennen keskiviikkoa. Sen sijaan Jonathan Galloway puuttuu kokoonpanosta, mikä aiheuttaa loven Lahden vahvaa levypallopelaamista vastaan.

Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic on yksiselitteinen ottelua edeltävissä kommenteissaan. ”Meidän tulee pystyä pelaamaan 40 minuuttia ehjää koripalloa. Olemme pelanneet viime otteluissa hyvin, mutta yksi tai kaksi huonompaa jaksoa ovat ratkaisseet ottelut vastustajille. Ehjällä 40 minuutin pelillä uskon, että kamppailemme voitosta myös keskiviikkona, vaikka Lahti on yksi sarjan parhaita joukkueita terveenä.”