Bisons nosti itsensä mukaan pudotuspelisarjaan

Koripallon Miesten 1. divisioona A:n puolivälieräsarja Loimaa Bisonsin ja järvenpääläisen Raiders Basketin välillä jatkui lauantaina Järvenpäässä. Sarja oli katkolla Raidersille sen haettua kovan vierasvoiton edellisenä keskiviikkona Loimaalta. Järvenpäässä kuitenkin oli eri ääni kellossa ja Bisons puolestaan haki näyttävän vierasvoiton lukemin 73-87.

Heti ottelun alku näytti sen, että Bisons oli herännyt keskiviikkoisen tappion jäljiltä. Hyvää pelivirettä kohti kevättä mentäessä löytäneen Aapeli Syrjämäen (9p/8l), sekä Santeri Makkosen (10p/4l) johdolla Bisons karkasi ensimmäisellä kympillä heti reilun kymmenen pisteen johtoon.

Edellisessä ottelussa Bisonsille suurta päänvaivaa aiheuttaneet Raidersin ulkomaalaisvahvistukset, Jordan Perkins sekä Devaughn Jenkins saatiin tällä kertaa pidettyä paremmin kurissa. Vaikka miesten tilastot olivatkin komeat Perkinsin tehtaillessa 22 pistettä ja Jenkinsin tehoillessa 25 pisteen edestä, ei miesten vaikutus peliin ollut niin suuri kuin Loimaalla. Sarjan avauksessa erinomaisen ottelun pelannut Matias Ojala oli niin ikään lauantaina vaisumpi, aiheuttaen Bisonsille toki edelleen runsaasti päänvaivaa omalla kokeneella pelisilmällään.

Bisonsin voittoon lopulta johdatti ulkomaalaiskaksikko Louis Rucklin (16p/16s), Jordan Roberts (17p/8l). Rucklin aiheutti nopeudellaan Raidersille jatkuvasti hankaluuksia ja sitä myöten hän pääsi pyörittämään Bisonsin peliä hyökkäyspäässä omaan vauhdikkaaseen tyyliinsä. Peräti 16 koriin johtanutta syöttöä kertoo omaa kieltään siitä, kuinka hyvä Rucklin lauantaina oli.

Sarja on nyt tasatilanteessa 1-1. Ratkaiseva kolmas puolivälierä näiden kahden joukkueen välillä pelataan Loimaan liikuntahallilla tiistaina kello 18:30 alkaen. Kupletin juoni on selvä, voitolla kausi jatkuu välierien merkeissä, kun taas tappion kohdannutta joukkuetta odottaa pitkä kesäloma.

-Ilari Uusitalo