Bisons saa vieraita idästä

Korisliigan jatkosarja jatkuu tiuhalla tahdilla, kun Loimaan Bisons ja joensuulainen Kataja Basket kohtaavat perjantaina 18.2. Loimaan liikuntahallilla. Molempien jatkosarja alkoi tappiolla, joten panosta pelissä on jälleen kerran riittävästi.

Vierasjoukkue Kataja sijoittui runkosarjan ensimmäisessä vaiheessa seitsemänneksi keräten 22 ottelusta kymmenen voittoa. Joukkueen syömähampaita läpi kauden on ollut kokenut, 34-vuotias amerikkalaisvahvistus Christopher McKnight, joka pelaa jo toista kautta Suomessa. McKnight on takonut tällä kaudella keskimäärin noin 16 pistettä ja kuusi levypalloa ottelua kohden. Myöhemmässä vaiheessa kautta joukkueen mukaan liittynyt Nick Griffin on erittäin tarkka heittäjä, joka on laittanut keskimäärin palloa koriin 17,4 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

Katajan terveystilanne ei ole helppo. Suomalaisosastosta sivussa ovat maajoukkuetakamies Jamar Wilson, tarkkakätiset Tomi Lommi ja Niko Mattila sekä Joona Tuomala. Amerikkalaissentteri Rhamel Brownin pelikunto on edelleen arvoitus, mutta Brownin tilanteesta riippumatta ei Katajan päävalmentajaa Petri Virtasta käy sääliksi pelaavan kokoonpanon suhteen.

Bisons puolestaan kärsi tappion keskiviikkona Lapuan Kobrille jatkosarjan ensimmäisessä kamppailussa. Loimaalaisten onneksi Zach Thomas on kuntoutunut alaraajavammastaan ja mies pelasi jo keskiviikkona Lapualla. Terveystilanne on loimaalaisilla hyvä, eikä poissaolijoiden lista ole Sami Tahvanaisen nimeä pidempi. Tahvanainen on pidempään jo kärsinyt selkävaivoista mitkä pitävät miehen sivussa vielä toistaiseksi määrittämättömän pitkän ajan.

Kuten päävalmentaja Darko Mihajlovic otteluennakossaan sanoo, on Bisonsin löydettävä jälleen itseluottamus ja peli-ilo takaisin joukkueeseen. Koko kalenterivuosi 2022 on tähän mennessä kuljettu ilman voittoja ja kauden tärkeimpien pelien ollessa käsillä olisi voittojen napsiminen sarjapisteiden kannalta erityisen tärkeää.

Bisons Loimaa – Kataja Basket, perjantaina 18.2. kello 18.30 Loimaan liikuntahallilla. Viralliset jälkipelit: Bar Edgar.