Bisons voittoon korintekojuhlissa

Miesten 1. divisioona A jatkui Loimaa Bisonsin osalta perjantaina, kun Loimaalle saapui sarjanousija Kipinä Basket Äänekoskelta. Ennen ottelua onniteltiin myös Loimaan Korikonkareiden kunniajasentä, Tapio ”Puppe” Pentikäistä pyöreiden vuosien täyttämisestä. Lieneekö Puppen onnittelemisessa syy, mutta ottelusta muodostui vauhdikas ja runsaslukuinen kamppailu sarjapisteistä. Loppulukemat kirjattiin ottelun päätteeksi Bisonsin eduksi 104-100.

Bisonsin alkukauden yksi akilleen kantapäistä on ollut kaukoheittopeli. Joukkue ei ole kaaren takaa onnistunut kuin 24% tarkkuudella, eikä perjantaikaan tuonut muutosta. Etenkin alussa tuntui, että liikuntahallin korirenkaat ovat kuin kirotut joka kerta, kun punanuttu heittää kaaren takaa. Sen sijaan Kipinällä ei kaaren takaa ongelmia ollut, päinvastoin. Yksi koko sarjan alkukauden parhaista pelaajista Ar’Mond Davis (33p/5l) tuntui osuvan joka paikasta heittäen ensimmäiseen jaksoon neljä onnistunutta kolmen pisteen heittoa.

Toisella jaksolla ottelun tempo hieman laski, mikä suosi Bisonsin organisoidumpaa pelitapaa. Kipinän ollessa vahvasti pelaajien henkilökohtaiseen taitoon pohjautuva joukkue, tuli Bisonsin laskea tempoa ja tehdä järkevämpiä valintoja hyökkäyspäässä, jotta ottelu pysyy kontrollissa. Toinen jakso eteni tasaisena ja puoliajalle lähdettiin lukemista 54-51.

Toisella puolikkaalla Bisons sai myös kaaren takaa onnistumisia. Parhaana palkittu Kyrolo Marchenko (17p/3l), sekä 21 pistettä takonut Santeri Makkonen nostattivat tunnelmaa liikuntahallin perjantai-illassa. Käytännössä kori korista edennyt kolmas jakso loi jännitystä, sillä molemmat joukkueet kävivät vuorotellen johtoasemassa. Kumpikaan ei kuitenkaan pystynyt luomaan etumatkaa viimeiselle jaksolle lähdettäessä.

Viimeisellä jaksolla esiin nousivat virhevaikeudet. Bisonsilta viiteen virheeseen ajautuivat Makkonen sekä erittäin kovaa puolustanut Ali Ahola. Kipinältä puolestaan kolme pelaajaa saivat suihkukomennuksen, mukaan lukien Davisin ohella 33 pistettä takonut Brian Cameron, sekä vierailijoiden parhaana palkittu Ville Virtaharju (15p/3l/2t). Hienoisen etumatkan viimeisen jakson puolivälissä napannut kotijoukkue pääsi viimeistelemään loppulukemat vapaaheittoviivalta, eikä ottelun lopussa enää nähty varsinaista viime hetkien kamppailua voitosta.

Bisonsin seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 20. marraskuuta, kun liikuntahallille saapuu vierailemaan paikallispelin omaisesti Kristika Turku. Kristika ei ole vielä koskaan onnistunut Bisonsia voittamaan, eikä Biisonilauma helpolla kotiveräjästään pisteitä mukaan tule antamaan tälläkään kertaa.