Bisonsilla flunssainen Salon reissu

Keskiviikkona pelattiin miesten Korisliigassa kauden ensimmäinen Varsinais-Suomen derby, kun sarjanousija Loimaa Bisons matkasi Saloon Vilpas Vikingsin vieraaksi. Hallitseva Suomen mestari Vilpas oli suvereeni kotikentällään voittaen ottelun lukemin 104-72.

Bisons sai otteluun terävän alun Juho-Matti Henttosen (11p/4l) sekä Vesa Heinosen (13p/3s) johdolla. Kauaa ei kuitenkaan vierailijoiden johto pitänyt, kun viime vuosikymmenellä Bisons-paidassa Suomen mestaruuksia juhlinut Mikko Koivisto heitti kolme kolmen pisteen heittoa ensimmäisellä neljänneksellä siivittäen isännät 30-17 johtoon neljänneksen loppuun mennessä.

Toisen jakson alusta alkaen Vilpas meni menojaan. Salolaisten kova heittopeli toi iloa yli 1000-henkiselle kotiyleisölle, eikä Bisons pystynyt vastaamaan. Tähän otteluun tultaessa Bisonsin puolustus oli tilastojen valossa sarjan 4. paras. Tuota puolustusta ei ollut mailla eikä halmeilla, vaan Biisonit olivat askeleen perässä Viikinki-pursia kerta toisensa jälkeen.

Bisonsin intensiteetti jätti paljon toivomisen varaa. Kuten päävalmentaja Darko Mihajlovic ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kommentoi, ei Bisons yksinkertaisesti ollut tarpeeksi kova Salon keskiviikko-illassa. Mihajlovic painotti myös, että tämä oli joukkueelta selkeästi huonompi peli kuin edelliset ja pelin on parannuttava pikavauhtia, mikäli lauantaina Bisons mielii haastaa hyvää hyökkäyspeliä esittäneen Lapuan Kobrat. Kun kautta on takana Bisonsin osalta kuusi ottelua, on tilillä yksi voitto. Se tuli kauden avausottelusta Tampereen Pyrinnön kustannuksella. Otteet ovat olleet ailahtelevaisia, mutta loputtomiin ei ole aikaa vain korjata peliä, myös voittoja on alettava ottamaan. Seuraava mahdollisuus kääntää kurssia on lauantaina 30.10 kello 17, kun Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan Lapuan Kobrat.