Bisonsille ruma tappio Tampereella

Keskiviikkoisesta miesten Korisliigan kamppailusta Loimaan Bisonsin ja Tampereen Pyrinnön välillä ei kehkeytynyt samanlaista klassikkoa kuin 2010-luvun alkupuolen vastaavista otteluista. Isäntäjoukkue Pyrintö hallitsi ottelua täydellisesti käytännössä alusta asti, voittaen lopulta lukemin 104-69.

Bisonsin kohtaloksi ottelussa koituivat heikko alku sekä lukuisat pallonmenetykset. Pyrintö nykäisi alkuun heti rajun 19-3 -johdon, eikä Bisons toipunut tyrmäävästä alusta missään vaiheessa. Bisonsin parhaana palkittu Zach Thomas (19p/3l) kertasi tapahtumia ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa seuraavasti.

– Emme aloittaneet ottelua kovin hyvin. Heitimme muutaman vapaan heiton ohi ja puolustus sekä levypallopeli oli heikkoa. Pyrintö toteutti omaa peliään hyvin. He ovat todella erilainen joukkue kuin muut tässä sarjassa.

Bisons menetti pallon ottelussa peräti 28 kertaa. Se on auttamatta liikaa, kun ottelun voitosta haluaa tapella. Niistä hyökkäyksistä, jossa Bisons malttoi liikuttaa palloa ja etsiä vapaita heittoja, saatiin luotua kohtalaisia heittopaikkoja. Bisonsin valtti koko kauden on ollut tiivis puolustus, mutta Pyrintö onnistui murtamaan Bisonsin konseptin etenkin vierailijoiden menetysten jälkeisistä nopeista hyökkäyksistä.

Yksi Bisonsin valopilkkuja ottelussa oli Loimaan Korikonkareiden kasvatti Eemeli Hollo. Hollo sivusi uransa parasta pistesaldoa Korisliigassa kuudella pisteellään ja otti kylkeen neljä levypalloa. Vaikka kolmen pisteen heitot eivät miehen omien sanojen mukaan riittävän hyvin tippuneetkaan, oli Hollon kokonaisvaltainen hyökkäyspeli ja aktiivinen puolustuspelaaminen harvoja vierasjoukkueen positiiviisia asioita.

Bisonsilla on sauma kääntää kurssinsa heti lauantaina, kun Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan Bisonsin kahteen Suomen mestaruuteen luotsaaman Greg Gibsonin BC Nokia. Nokia on aloittanut kauden kolmella voitolla yhdeksästä ottelusta ja odotettavissa onkin tiukka vääntö molempien joukkueiden taistellessa tärkeistä sarjapisteistä. Ottelu alkaa kello 17.00.