Kouvot edelleen Bisonsin kantona kaskessa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Bisons Loimaa aloitti viimeisen kolmen pelin rutistuksen suuntaamalla Kymenlaaksoon Kouvolan Kouvojen vieraaksi. Kouvot oli voittanut Biisonit kaikissa kauden aikaisemmissa kolmessa kohtaamisessa, eikä tähän tullut poikkeusta perjantainakaan. Vähäkorisen ottelun voittolukemat kirjattiin isännille lopulta 74-65.

Kouvojen erilaiset puolustusmuodot ovat aiheuttaneet päänvaivaa läpi kauden Korisliigassa, ja niin ne aiheuttivat myös tällä kertaa. Vaikka Bisons oli valmistautunut Kouvojen haastavaan paikkapuolustukseen, onnistui kotijoukkue kuitenkin hyydyttämään sillä Bisonsin hyökkäystä läpi ottelun.

Ottelu oli erittäin tasainen, eikä kumpikaan joukkue saanut isoa johtoa rakennettua ottelun aikana. Vielä kun aivan ottelun alkupuolella kotijoukkueen parhaimmistoon läpi kauden kuulunut Quan Jackson loukkasi ikävän näköisesti polveaan, oli perjantain tunnelma Mansikka-aholla vähintäänkin marraskuisen tuntuinen.

Bisons onnistui omalla hyvällä puolustuspelillään pitämään isännät 17 pisteessä kolmella ensimmäisellä jaksolla. Kouvojen rutiini alkoi kuitenkin näkyä viimeisellä neljänneksellä ja etenkin ottelun ratkaisuhetkillä. Kotijoukkueesta löytyi ratkaisijoita, joista keihäänkärkenä toimi Aapeli Alanen (23p/8l). Bisonsin parhaana pistemiehenä hääri jälleen äärimmäisen kovaa pelannut DeVante Brooks (18p/13l).

Loimaalaisten päävalmentaja Konsta Mastomäki harmitteli ottelun jälkeen tyrehtynyttä hyökkäyspeliä.

-Olimme puolustuksessa tänään kohtalaisen hyviä ja pakotimme Kouvot vaikeisiin heitonvalintoihin. Hyökkäyksessä emme kuitenkaan saaneet Kouvojen paikkaa liikkeelle ja passivoiduimme hieman liikaa. Tiedossa oli, että paikka on tulossa, mutta emme löytäneet aseita sen murtamiseen tänään. Kautta on jäljellä kaksi ottelua ja yksi voitto riittää varmistamaan sarjapaikan, se on ainoa tavoite mikä tällä hetkellä on.

Bisons pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun joukkue matkustaa Lapuan Kobrien vieraaksi. Kobrat on ollut Bisonsille hankala vastus tällä kaudella, sillä Kouvojen tapaan keskiviikon isännät ovat voittaneet kaikki kauden aiemmat kohtaamiset. Kobrat voi keskiviikon voitolla varmistaa pudotuspelipaikan, kun taas Bisons voi voitolla varmistaa sarjapaikkansa. Kauden viimeinen ottelu pelataan kotiparketilla tulevana lauantaina, kun Bisons saa vieraakseen Lahti Basketballin. Tuon ottelun panokset selviävät keskiviikon tulosten perusteella.

Raportti: Ilari Uusitalo

Kuva: Anu Vuorinen