Liikuntahallilla oli aistittavissa pudotuspelitunnelmaa

Koripallon Miesten 1. divisioona A:n kaksi suurinta ennakkosuosikkia, Bisons Loimaa ja ja Torpan Pojat kohtasivat keskiviikkona liikuntahallilla. Lämmin, vauhdikas ja ajoittain varsin kovaotteinen peli oli esimakua siitä, mitä pudotuspelikeväältä on lupa divarissa odottaa. Vaiheikas ottelu päättyi Bisonsin voittoon lukemin 93-78.

Ottelun alku mentiin Topon heiluttaessa tahtipuikkoa. Vieraat karkasivat parhaimmillaan kymmenen pisteen karkumatkalle ja ensimmäinen viisi minuuttia menikin vieraille peräti 2-12. Kokeneilla pelimiehillä varustettu Topo karkasi etenkin Eldar Skamon (23p/5l) johdolla, kun taas nuori Leo Nordberg (19p/5s) säesti Skamoa ansiokkaasti. Bisons sai kuitenkin päävalmentaja Darko Mihajlovicin aikalisän jälkeen pelistään paremmin kiinni ja kuroi Topon eron umpeen.

Liikuntahallilla oli tosissaan pudotuspeliottelun tunnelmaa. Ensimmäisellä puolikkaalla vierailijoiden Ilkka Sirolan kova screen keskialueella nostatti 322-päisen liikuntahallin yleisön desibelitasoja huomattavasti, eikä pelikentän tapahtumat muutenkaan jättäneet kylmäksi. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa 40-40, kun Bisons-kapteeni Vesa Heinonen osui kaaren takaa toisen neljänneksen loppupuolella.

Toisella puolikkaalla Bisons repäisi. Osittain syynä voi olla Topon kapeahko kahdeksan pelaajan kokoonpano, mutta tuntui, että Topo jätti puoliajalta tultaessa jalat koppiin. Kotijoukkue Bisons oli intensiivinen oma itsensä ja kuroi parhaimmillaan 13 pisteen mittaisen karkumatkan parhaana palkitun Santeri Makkosen (15p/2l) johdolla. Makkonen palasi lyhyen loukkaantumisen jälkeen pelikentälle ja toi Bisonsin peliin kaivattua heittouhkaa. Kaaren takaa peräti 80% tarkkuudella entistä seuraansa rokottanut Makkonen oli kiistatta Bisonsin valopilkkuja ottelussa.

Bisons onnistui pitämään johtonsa loppuun asti, eikä samanlaista sulamista tapahtunut kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Divari-A lähestyy kovaa vauhtia pudotuspelikevättä ja varmaa on ainakin se, että nämä joukkueet syttyvät aina toisensa kohdatessaan. Bisons jatkaa ottelujaan ensi viikonloppuna, kun se suuntaa kauden pisimmälle vieraspelimatkalle Ouluun.