Tauon jälkeen vastassa piristynyt BC Nokia

Korisliiga palaa koronaviruksen aiheuttamalta tauolta kuluvalla viikolla ja Bisonsin osalta pelit jatkuvat keskiviikkona 19.1. kun joukkue matkustaa Nokian palloiluhallille BC Nokian vieraaksi. Isäntäjoukkue Nokian tauko venyy peräti yli kuukauden mittaiseksi, kun taas Bisons on ollut pelaamatta noin kolme viikkoa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi marraskuun puolessa välissä Loimaalla Bisonsin voittoon lukemin 71–64. Bisons onnistui tuossa ottelussa tukahduttamaan nokialaisten hyökkäyksen täysin toisella puolikkaalla, joka oli avain loimaalaisten voittoon. Tuon ottelun jälkeen molempien joukkueiden kokoonpanot ovat kokeneet muutoksia, jotka varmasti vaikuttavat keskiviikkoisen ottelun lähtökohtiin.

BC Nokia on tehnyt muutoksia ulkomaalaisosastollaan edellisen kohtaamisen jälkeen. Pitkätukkainen Steven Haney on tuonut rutkasti kaukoheittouhkaa naulaten peräti 43 % tarkkuudella keskimäärin yhdeksällä yrittämällä ottelua kohden. Haneyn pistekeskiarvo onkin pelaamissaan neljässä ottelussa kova liki 19 pistettä ottelua kohden. Toinen uusi tulokas joukkueeseen on viime kaudella Lapuan Kobria edustanut Justin Pierce, joka hänkin on takonut kahdessa pelaamassaan ottelussa keskimäärin 16 pistettä ottelua kohden.

Nokia on parantanut esityksiään huimasti joulukuun aikana ja onkin tällä hetkellä runkosarjassa sijalla 7. Voitolla se nousisi kiinni viimeiseen ylemmän jatkosarjan paikkaan, mikä takaisi pudotuspelipaikan keväällä. Greg Gibsonin valmentama ryhmä varmasti janoaa ylemmän jatkosarjan paikkaa eikä tule todellakaan luovuttamaan pisteitä helpolla.

Bisons tulee otteluun voitettuaan edellisen Korisliiga-ottelunsa ennen vuodenvaihdetta. Tuolloin loimaalaiset hakivat tärkeät vieraspisteet Lapualta Kobrien kustannuksella. Edelliseen Nokia-kohtaamiseen nähden joukkue on muuttunut sen verran, että Zach Copeland on liittynyt Biisoni-laumaan. Copeland on tuonut juuri niitä avuja Bisonsin pelaamiseen, jota päävalmentaja Darko Mihajlovic hakikin. Pallonkäsittelijä, joka pystyy tarvittaessa luomaan heiton itselleen tai joukkuekaverilleen.

Bisons on tällä hetkellä runkosarjassa edelleen sijalla 11. Voitolla keskiviikkona se nousisi tasapisteisiin Kataja Basketin kanssa vain yhden voiton päähän pudotuspeleistä. Ylempi ja alempi jatkosarja luovat kauteen hyvän lisämausteen, sillä onnistuneella runkosarjan lopulla voi Bisons vielä nousta pudotuspeleihin tällä kaudella. BC Nokia – Bisons Loimaa keskiviikkona 19.1. kello 18.30 alkaen Nokian palloiluhallilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.