Bisons arvokkaaseen vierasvoittoon

Koripallo on ”runien” peli”. Tätä lausetta kuulee usein, kun puhutaan otteluiden kulusta. Tämä lausahdus sopii todella myös lauantaiseen Miesten 1. divisioona A:n kärkikamppailuun, jossa Loimaa Bisons matkasi Helsinkiin perinteikkään Torpan Poikien vieraaksi. Vaiherikkaan ottelun päätteeksi pisteet lähtivät lopulta sarjakärki Bisonsin matkaan lukemin 86-88.

Ottelun ensimmäinen puolikas oli kokonaisuudessaan Bisons-näytöstä. Vaikutti siltä, kuin ToPo:lla olisi ollut alla kolmen ottelun viikko, vaikka näin ei kuitenkaan ollut. Jopa aneemiselta näyttänyt kotijoukkue ei pysynyt loimaalaisten kyydissä lainkaan, ja Bisonsin mylly jauhoi heittopaikkoja toisensa perään.

Näistä heittopaikoista pääsi nauttimaan muun muassa Santeri Makkonen (21p/3s). Makkonen nakutti ensimmäisellä puolikkaalla peräti viisi kolmen pisteen heittoa korisukasta läpi. Hyvää tulitukea antoi Loimaan Korikonkareiden oma kasvatti Eemeli Hollo (9p), joka nautiskeli kaaren takaa kolmen onnistuneen heiton verran. Bisonsin kontrollissa edennyt ensimmäinen puolikas kirjattiin Töölön Kisahallilla 41-59.

Kolmannen jakson alkuun näytti vielä siltä, että Bisons menee menojaan. Parhaimmillaan 22:n pisteen vierasjohdossa käyneen Biisonilauman kulku kuitenkin hyytyi pahemman kerran ottelun viimeisellä vartilla, ja kotijoukkue ToPo pääsi peliin mukaan.

Viimeisellä neljänneksellä momentum kääntyi täysin kotijoukkueelle, joka tuli huikean ottelun pelanneen nuoren, vasta 18-vuotiaan Leo Nordbergin (28p/8s) johdolla peliin mukaan. Ottelun ratkaisijaksi nousi kuitenkin jo aiemmin pelissä loistanut Makkonen, joka viimeisen minuutin kolmen pisteen heitollaan vei Bisonsin ratkaisevan eron päähän. Vaikka ToPo sai vielä yrittää voittoa, ei kokeneen Eldar Skamon viime hetken heitto enää löytänyt tietään korirenkaan läpi.

Sarjakärjessä seilaava Bisons jatkaa otteluitaan tulevana perjantaina, jolloin Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan Oulu Basketball. Ottelu alkaa kello 18:30.