Bisons avasi siirtomarkkinat vahvasti – lupaava Santeri Makkonen Loimaalle

Vaikka ensi kauden sarjataso onkin vielä kysymysmerkki, ei Bisons ole suotta jarrutellut kevään/kesän siirtomarkkinoilla. Loimaalais-joukkue on tehnyt 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen takamies Santeri Makkosen kanssa.

195-senttinen Pussihukkien kasvatti on pelannut tähän mennessä ainoastaan pääkaupunkiseudun joukkueissa, joten muutto Loimaalle tuo uusia tuulia Makkoselle kokonaisuudessaan. Viime kaudella mies pelasi Miesten 1. divisioona A:ta Helsingin NMKYN:n riveissä 15 ottelun verran ja Korisliigaa Helsinki Seagullsissa kymmenen ottelun verran.

Divarissa tehot olivat vakuuttavat. Monipuolinen takamies latoi palloa koriin keskimäärin 19 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla ja napsi siinä ohessa noin neljä levypalloa ottelua kohti. Erityisesti tilastoista paistaa miehen kolmen pisteen heittojen tilastot. Liki kymmenen yritystä ottelua kohden peräti 38 % tarkkuudella kertovat omaa kieltään nuoren miehen heittotaidosta.

Joukkueenjohtaja Heikki Perho on mielissään uudesta pelaajasopimuksesta. ”Halusimme nuoren ja lupaavan takamiehen, joka kykenee tekemään koreja ja Santeri täytti nämä vaatimukset täysin. Kävimme Santerin kanssa keskusteluja jo viime kesänä, mutta Seagulls ehti nappaamaan hänet ensin. Hän tulee ehdottomasti olemaan yksi tulevan kauden runkopelaajia ja toivottavasti jatkossakin.”

Bisonsin penkin päässä jatkava päävalmentaja Darko Mihajlovic näkee Makkosessa paljon hyvää ensi kautta ajatellen. ”Santeri on osoittanut olevansa monipuolinen pelaaja ja on yksi parhaita kotimaisia pelaajia 1. divisioona A-tasolle. Hän on erinomainen heittäjä, joka pystyy tekemään monia asioita erityisesti hyökkäyspäässä erinomaisesti. Santeri tulee olemaan iso palanen rotaatiotamme ensi kaudella.