Bisons hakemaan kauden toista voittoa Pyrinnöstä

Keskiviikkona 10.11. pelataan Pyynkin palloiluhallilla 2010-luvun alkupuolen klassikko, kun Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa iskevät yhteen miesten Korisliigassa.

Kauden ensimmäisessä ottelussa Loimaalla silloinen kotijoukkue Bisons oli parempi lukemin 80–65. Moni asia on muuttunut kauden alusta, ja lähtökohdat keskiviikon otteluun ovat kovin erilaiset kuin lokakuun alussa. Pyrintö on vaihtanut yhden ulkomaalaisvahvistuksen, kun Romani Hansen sai väistyä Emanual Shepherdin edestä. Muut ulkomaalaiskvartetin jäsenet ovat kokenut David Gonzalvez, urheilullinen Devante Foster sekä mielenkiintoinen Shaquille Keith. Etenkin Keith tulee aiheuttamaan ”match-up-ongelmia” rotevan vartensa ansiosta. Lokakuun alussa pelatussa ottelussa Vesa Heinonen sekä Teemu Knihtinen asetettiin Keithin päällystakiksi, eivätkä kyseiset herrat ainakaan peruutelleet Keithin kanssa vääntäessä.

Pyrintö teki lokakuun puolivälissä koko Korisliigan kannalta ison sopimuksen, kun se ilmoitti oman kasvattinsa Topias Palmin paluusta punanuttuun. Palmi on takonut palloa koriin vakuuttavalla 19 pisteen keskiarvolla ja Bisonsilla onkin iso päivätyö Palmin hidastamisessa. Muun suomalaisrungon muodostavat kapteeni Osku Heinonen, kokenut Panu Peltokangas sekä nuoret Tomas Pihlajamäki, Eero Lehtonen ja Valtteri Leppänen. Takamies Lassi Kilpinen on ilmoitettu poissaolevaksi kokoonpanosta keskiviikon ottelussa.

Bisons on liikkeellä keskiviikon otteluun edelleen kolmen ulkomaalaisvahvistuksen voimin. Verkot ovat kuitenkin vesillä neljättä vahvistusta varten ja uudesta sopimuksesta tiedotetaan heti, kun tiedotettavaa on. Takamies Cortez Edwards on isossa pallollisessa vastuussa Bisonsin hyökkäyksessä, Zach Thomas on viime aikoina nostanut omaa tasoaan ja pelaa tällä hetkellä tehokasta koripalloa. Thomas ei ole heittänyt koko kaudella vielä ainuttakaan vapaaheittoa ohi, mikä kertoo omaa kieltään miehen kliinisestä työstä. Uusin Biisoni Jonathan Galloway on päässyt harjoitus kerrallaan paremmin peliin sisään ja väläytteli kykyjään jo 18 pisteen ja seitsemän levypallon edestä voitokkaassa Korihait-vierasottelussa.

Kapteeni Juho-Matti Henttonen on täyttänyt korin alla kotimaisen ison pelaajan saappaat, kun laituriosastolla viihtyvät Teemu Knihtinen, Sami Tahvanainen sekä Vesa Heinonen ovat täyttäneet ruutunsa erinomaisesti kokoonpanon ollessa kapeampi. Myös Joona Airenne on parantanut peliään jatkuvasti.

Avainasioita keskiviikon ottelussa on Bisonsin puolustuksen pitävyys. Pyrintö on tehokas joukkue, joka viihtyy 1 vs. 1-tyylisessä hyökkäyspelaamisessa. Bisonsin on onnistuttava puolustuspäässä taistellakseen ottelun voitosta. Hyökkäyspäässä Bisonsin täytyy malttaa liikuttaa palloa ja löytää hyviä heittopaikkoja Pyrinnön erikoista puolustuskonseptia vastaan. Miten Bisons näissä asioissa onnistuu, selviää keskiviikkona kello 18.30 alkaen Pyynikin palloiluhallilla sekä Ruutu+ -palvelussa.