Bisons jatkaa takapelaajien linjalla – Ali Ahola Loimaalle

Miesten 1. divisioona A kauteen valmistautuva LoKoKo Bisons on tehnyt yhden kauden mittaisen pelaajasopimuksen Aleksanteri ”Ali” Aholan kanssa. Ahola, 27, on Lahti Basketballin kasvatti ja tuleekin pelaamaan ensimmäistä kertaa urallaan kasvattajaseuransa ulkopuolella.

Ahola on tunnettu kovasta puolustuksestaan. Viime kausina Pieti Poikolan alaisuudessa Aholasta tuli yksi Korisliigan inhottavimpia koko kentän puolustajia. Kovaa joukkueen eteen töitä tekevä Ahola ei tilastoissa aina näytä joukkueen tehokkaimmalta pelaajalta, mutta Ahola tekee paljon työtä, mitä ei tilastoissa näe.

Ahola on ollut LaBa:n runkopelaajia aina seuran divisioona B-kaudesta 2015–16 alkaen. Aikanaan kaudella 2018–19 Ahola oli ratkaisevassa roolissa, kun LaBa voitti Bisonsin divisioona A:n finaaleissa ja nappasi Korisliiga-paikan. Ahola tilastoi tuolla kaudella yli kymmenen pistettä ottelua kohden, ottaen oheen noin neljä levypalloa ja jakaen kolme syöttöä ottelua kohden. Kolmen pisteen heitot ovat koko divariuran tippuneet noin 37 % tarkkuudella, liigassa vastaavan osumaprosentin ollessa 31 %:n luokkaa. 

Päävalmentaja Darko Mihajlovic on iloinen Aholan sopimuksesta. ”Olen erityisen iloinen siitä, minkälaisen kauden jälkeen Ali haluaa tulla Loimaalle. Hän pelasi sekä otteluissa että minuuteissa katsoen viime kaudella eniten Korisliigaa koko urallaan, mikä tarkoittaa, että hän otti askeleita eteenpäin viime kaudella. Kaikki tietävät Alin kyvyt puolustajana, mutta hän on kehittynyt myös hyökkäyspäässä hyvän tason pelaajaksi. Kolme kautta Korisliigaa ja sitä ennen voitettu divisioona A:n mestaruus kertovat siitä, että saamme kovan luokan takapelaajan tähän sarjaan!”