Bisons kiinnitti ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksen

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on avannut ulkomaalaispalapelinsä ensi kauden osalta, kun yhdysvaltalainen DeVante Brooks, 24, liittyy joukkueeseen. Brooks saapuu Loimaalle Sveitsistä, jossa pelasi uransa ensimmäisen ammattilaiskauden viime talven aikana.

Southern Arkansasin yliopistossa NCAA:n 2. korkeimmalla tasolla viisi vuotta palloillut Brooks oli joukkueensa avausviisikossa viimeiset neljä kautta jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Viimeisellä kaudella Brooks tilastoi keskimäärin 18 pistettä ja 11 levypalloa ottelua kohden pelaten noin 32 minuuttia ottelua kohden.

Louisianasta kotoisin oleva Brooks on erittäin urheilullinen. 198-senttinen ja 93-kiloinen nuori mies on erittäin kimmoisa ja hieman alimittaisenakin isona laitapelaajana hän pystyy silti olemaan myös levypallopelaamisessa tehokas. Nopeiden käsiensä ansiosta Brooks on monipuolinen pelaaja, jollaista päävalmentaja Juri Heinämäki ison laiturin tontille hakikin.

Viime kaudella Sveitsin liigassa pelannut Brooks oli joukkueensa kantavia voimia. Kaikissa 33 ottelussa joukkueensa aloitusviisikossa ollut Brooks tilastoi 29 minuutissa keskimäärin 17 pistettä ja kymmenen levypalloa ottelua kohden. Pelitilanneheitot Brooks upotti 57% tarkkuudella. Korinläheisyydessä ja keskimatkan etäisyyksillä viihtyvä Brooks on taitava viimeistelijä, joka hyödyntää urheilullisuuttaan ja pitkiä käsiään korin läheisyydessä hyvin. 

Päävalmentaja Juri Heinämäki on mielissään ensimmäisestä jenkki-kiinnityksestä. “Devante on liikkuva ja urheilullinen sisäpelaaja, joka on erinomainen viimeistelijä korin läheisyydessä sekä vahva levypallopelaaja molemmissa kenttäpäädyissä. Hän tulee pelaamaan vahvana nelosena ja pienenä vitosena mahdollistaen erityyppiset viisikot hyökkäyksessä.”