Bisons lähtee Korisliiga-kauteen ilkeänä ja kookkaana

Miesten Korisliigaan vuoden tauon jälkeen paluun tekevä Loimaa Bisons aloittaa kautensa tulevana lauantaina 30. syyskuuta, kun joukkue matkustaa heti hallitsevan Suomen Mestarin, Helsinki Seagullsin vieraaksi.

 

Reilut viisi viikkoa koko joukkueen voimin harjoitellut Biisonilauma siirtyi kesällä Jokioisilta kotoisin olevan Juri Heinämäen käskytykseen. 36-vuotias Heinämäki aloittaa ensimmäisen kautensa Miesten Korisliiga-joukkueen päävalmentajana, mutta kokemusta hän on ehtinyt kerryttämään nuoresta iästään huolimatta runsaasti.

 

Heinämäki on koonnut joukkuetta kevään lopulta alkaen selkeällä sapluunalla. Bisons haluaa olla tällä kaudella isompi joukkue kuin yksikään vastustajistaan. Kokoa on haettu niin korin alle, kuin laitureiden paikalle.

 

“Haluamme pelata hyökkäyspäässä modernia voima-koripalloa, jossa palloa toimitetaan kolmen sekunnin alueelle ja luomme sitä kautta etua kilpailijoihimme nähden. Kaikki kuitenkin alkaa puolustuspäästä, jossa meidän täytyy olla fyysisiä ja tietyllä tavalla ilkeitä illasta toiseen”, Heinämäki summaa ajatuksiaan joukkueen kokoamisesta.

 

Bisonsin pre-season on ollut hieman rikkonainen pienten kolhujen ja joukkueessa kiertäneen sitkeän flunssa-aallon myötä. Heinämäki on kuitenkin luottavainen joukkueen iskukykyyn kauden alla. “Meillä on kasassa ahkera, työteliäs ja fyysinen joukkue. Koripallon kaltaisessa joukkuepelissä ottaa aikansa, että jokainen löytää roolinsa joukkueessa, mutta olemme selkeästi oikealla tiellä. Vaikka viimeisessä pre-season pelissä Nokiaa vastaan hyökkäyspää sakkasi ajoittain, olemme menneet eteenpäin jokaisessa pelaamassamme ottelussa ja pystymme kilpailemaan voitosta joka ilta.”

 

Yksi mielenkiintoisimmista pelaajista Bisonsin tämän kauden miehistössä on uusiseelantilainen Isaac Davidson. 26-vuotias pelimies saapui elämänsä ensimmäistä kertaa Eurooppaan ja Suomeen elokuun puolenvälin jälkeen ja on kotounut Loimaalle erinomaisesti. “On ollut ilo päästä osaksi Bisonsin joukkuetta ja organisaatiota. Olen tuntenut oloni erittäin tervetulleeksi ensimmäisestä päivästä alkaen ja todella nauttinut loppukesästä tähän mennessä. Joukkueessamme on loistava ilmapiiri jossa kaikki ovat valmiita auttamaan toista niin kentällä kuin sen ulkopuolella”, Davidson tiivistää tunnelmiaan kauden alla.

 

201-senttinen ja 100-kiloinen Davidson on yksi Bisonsin pelin sieluista alkavalla kaudella. Taitavaa uusiseelantilaista on ilo seurata kentällä, sillä niin pallonkäsittely kuin heittäminen onnistuu kookkaaksi pelaajaksi ihailtavalla tavalla. Davidson itse kuvailee alkavan kauden Biisonilaumaa moderniksi versioksi kymmenen vuotta sitten pelatusta koripallosta.

 

“Olemme pre-seasonin aikana jo huomanneet, kuinka pystymme rankaisemaan joukkueita korin alla molemmissa päissä kenttää. Olemme varmasti isompia kuin moni muu joukkue ja sitä kautta saamme kentällä tehtyä erilaisia valintoja. Kokomme ei ainoastaan rajoitu korin alle, vaan myös takakentällä ja laitureiden tonteilla on selkeä etu olemassa”, kuvailee Davidson.

 

Uusiseelantilainen odottaa kauden alkua jo innolla. “On hienoa päästä pelaamaan heti hallitsevaa mestaria vastaan. Tuloksellisesti pre-season ei mennyt niin kuin olisimme halunneet, mutta pelimme on kehittynyt jatkuvasti. Meidän täytyy olla ottelusta toiseen niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä ilkeitä ja uskon pelitapamme olevan viihdyttävä myös yleisön näkökulmasta.”

 

Bisonsin kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan perjantaina 6. lokakuuta, kun Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan Uudenkaupungin Korihait. Riippumatta ensimmäisen ottelun tuloksesta, on tuossa ottelussa varmasti syksyn peleihin poikkeuksellisen kova lataus, sillä Korihaiden peräsimessä nähdään edelliset kolme kautta Bisonsia valmentanut Darko Mihajlovic.