Bisons otti ylivoimaisen kotivoiton

Koripallon Miesten 1. divisioona A:n välierissä Bisons oli kiirastorstaina jälleen selkä seinää vasten. Kaksi ensimmäistä välierää oli päättynyt tiukkojen vaiheiden jälkeen Torpan Poikien voittoon, mutta torstaina Bisons ei jättänyt mitään arvailujen varaa. Jopa murskaavaksi kuvailtavat loppulukemat olivat Loimaan liikuntahallilla 103-60.

Aikaisemmissa otteluissa hyvin pitkälti ToPo on päässyt sanelemaan ottelun tempoa. Helsinkiläisten valttikortteja ovat ehdottomasti hitaat, puolella kentällä pelattavat hyökkäyssetit, kun taas Bisons tykkää pitää kovaa vauhtia. Torstaina Bisons saneli tahdin, ja ottelu oli sen mukainen.

Ensimmäisen puoliajan ToPo vielä roikkui Bisonsin vauhdissa mukana, pitkälti Alvar Michelsenin (23p/5l) onnistumisten myötä. Bisons onnistui laajalla rintamalla, mutta etenkin parhaana palkittu Ali Ahola (11p/5l/4s) sekä vikkelä Tevaun Kokko (21p) aiheuttivat isoja ongelmia ToPolle.

Kuva Eveliina Toivola

Toinen puolikas ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Bisons vei jälkimmäisen parikymppisen peräti 55-22, ja ToPo oli täysi vastaantulija. Bisons laittoi uuden vauhdin silmään ja kuten vierailijoiden Ville Wuorenjuuri ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kuvaili, ei ToPo vain yksinkertaisesti pysynyt Bisonsin vauhdissa mukana. Bisons pelasi, niin kuin selkä seinää vasten pelaavan joukkueen kuuluukin pelata.

Kuva Eveliina Toivola

Tärkeitä onnistumisia ottelun jälkimmäisellä puolikkaalla saivat muun muassa Aapeli Syrjämäki (16p/9l) joka oli kotijoukkueen tehokkain pelaaja torstain ottelussa. Niin korin alta kuin kaaren takaa osunut Syrjämäki pelasi omilla vahvuuksillaan, eikä Michelseniä lukuun ottamatta ToPolla ollut ratkaisua Syrjämäen hidastamiseksi.

Ottelusarjan neljäs mittelö pelataan sunnuntaina 9.4. kello 17:00 alkaen Töölön Kisahallissa, Helsingissä. Bisons on edelleen selkä seinää vasten, joskin ottelusarjan momentum on tällä hetkellä täysin loimaalaisten puolella. Sunnuntaille Bisons järjestää fanimatkan, joka on täysin ilmainen, sisältäen niin kuljetuksen, kuin ottelulipun. Ensimmäinen bussi on jo täynnä ja toinen yli puolillaan, eli varmista paikkasi nopeasti. Ilmoittautumiset sähköpostilla toimisto@bisons.fi. Mikäli Bisons onnistuu voiton raapimaan, pelataan ottelusarjan viides ja ratkaiseva peli keskiviikkona 12.4. Loimaan liikuntahallilla.

-Ilari Uusitalo