Bisons voiton päässä Korisliigasta

Koripallon Miesten 1. divisioona A:n finaalisarja siirtyi tasatilanteessa 1-1 Loimaan liikuntahallille kolmatta koitosta varten. Lauantaina liikuntahallilla jatkui koko kauden kestänyt trendi Bisons Loimaan ja Jyväskylä Basketball Academyn välillä, kun Bisons nappasi kotivoiton lukemin 73-64. Kumpikaan joukkue ei ole vielä tällä kaudella pystynyt vierasvoittoa toisen kotiluolasta hakemaan.

Kuva Eveliina Toivola

Bisons aloitti terävästi, kun taas JBA:lla oli käynnistymisvaikeuksia. Vierailijoiden päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi ottelun jälkeen, että jyväskyläläisten ensimmäisen kymmenminuuttisen saldo pisteiden valossa olisi voinut olla huomattavasti suurempikin kuin nyt saavutettu kymmenen pistettä. Bisons oli kuitenkin aivan eri jalalla liikkeellä kuin keskiviikkona Jyväskylässä ja kotijoukkueen aktiivista puolustuspelaamista ei sovi vähätellä.

Ensimmäisen puolikkaan hahmoksi nousi Bisonsin oma kasvatti Eemeli Hollo (12p/5l), joka onnistui kaaren takaa kolmesti sytyttäen yli 700-päisen liikuntahallin kotiyleisön. Hollo pelasi toistaiseksi parhaan ottelunsa finaalisarjassa, mikä tietää nuoren miehen itseluottamukselle hyvää jäljellä olevia koitoksia varten.

Ottelu eteni tasaisena, eikä Bisons päässyt missään vaiheessa yli kymmenen pisteen karkumatkalle. JBA roikkui sitkeästi mukana, ollen kuitenkin käytännössä koko ajan takaa-ajoasemassa. Tupamäen mukaan se söi joukkueen energiaa huomattavasti kovan intensiteetin ottelussa, jossa Bisons kontrolloi johtoa melko hyvin läpi ottelun.

Kuva Eveliina Toivola

Viimeisellä jaksolla Bisonsin tehokaksikko Tevaun Kokko (25p/8l/5s), Jordan Roberts (18p/10l) ratkaisi ottelun Bisonsille. JBA ei löytänyt keinoa hidastaa kaksikkoa ja etenkin Kokon oivat valinnat pallollisena pelaajana aiheuttivat jatkuvasti harmaita hiuksia jyväskyläläisten puolustukselle. Bisons-kapteeni Vesa Heinonen pääsi naulaamaan ottelun loppulukemat vapaaheittoviivalta.

Bisons on nyt ensi kertaa tänä keväänä tilanteessa, jossa sarja on sille katkolla ennen ratkaisevaa ottelua. Tiistaina Jyväskylässä on luvassa erittäin mielenkiintoinen ottelu, jossa korostuu ennen kaikkea kummankin joukkueen energiatasot. Kolmen tunnin bussimatka on osoittautunut tällä kaudella joukkueiden välillä hyvinkin haastavaksi ongelmaksi, jota kumpikaan joukkue ei ole vielä pystynyt ratkaisemaan. Jyväskylän monitoimitalo on ollut täynnä läpi pudotuspelikevään, eikä finaaleiden neljäs ottelu taatustikaan siihen poikkeusta tee.

-Ilari Uusitalo

Klikkaa tästä lukemaan infot Fanimatkasta tiistaina 25.4.