Bisonsiin uusi-seelantilaista korintekokykyä ja heittovoimaa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Loimaa Bisons on löytänyt tulevalle kaudelle varmasti yhden liigan mielenkiintoisimmista ulkomaalaisvahvistuksista. Uuden-Seelannin suurimmasta kaupungista, Aucklandista, kotoisin oleva 26-vuotias Isaac Davidson tuo Bisonsin takakentälle ja laituriosastolle kokoa, voimaa ja korintekokykyä.

Takamiehen taidot omaavaksi pelaajaksi poikkeuksellisen isokokoinen, 201-senttinen ja 101-kiloinen Davidson on pelannut Uuden-Seelannin U18-maajoukkueessa nuoruudessaan, ja lukiovuosien jälkeen mies pelasi neljä kautta Yhdysvaltojen NCAA-yliopistosarjan 2. korkeimmalla tasolla. Sonoma Statessa neljä vuotta viihtynyt Davidson kirjautti viimeisellä kaudellaan reilut 15 pistettä, noin viisi levypalloa ja reilut kaksi koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Kolmen pisteen heitot upposivat koko yliopistouran ajan noin 41% tarkkuudella.

Yliopistovuosien jälkeen takaisin kotikulmilleen Uuteen-Seelantiin palannut Davidson on ehtinyt pelata ammattilaisena neljä kautta. Uuden-Seelannin pääsarjassa Davidson on edustanut koko ammattilaisuransa ajan Franklin Bullsia, kirjauttaen jokaisella kaudella yli kymmenen pistettä ottelua kohden. Neljän kauden aikana levypalloja on tarttunut käteen noin neljä per ottelu, kun koriin johtaneita syöttöjä on mies kirjauttanut noin kolme ottelua kohden. 

Uuden-Seelannin pääsarjan ohella Davidson on edustanut kahdella edellisellä kaudella Uuden-Seelannin koonnosjoukkuetta myös kovatasoisessa Australian pääsarjassa, mutta vastuu on toistaiseksi jäänyt pieneksi. Nyt mies saapuu Suomeen ja Korisliigaan hakemaan vauhtia uralleen Euroopasta. 

Bisonsin päävalmentaja Juri Heinämäki on erittäin tyytyväinen Davidsonin sopimuksesta ja kehuu miehen monipuolisuutta koripalloilijana. “Isaac on todellinen “glue-guy”. Hän pystyy hyökkäyksessä pelaamaan laadukkaasti pelipaikkoja 1-4 ja puolustamaan tässä sarjassa varsin kelvollisesti kaikkia pelipaikkoja. Hän pystyy nopealla päätöksenteolla ylläpitämään jo luotuja etuja tai luomaan etuja myös itse palloscreen-tilanteista.”

Heinämäen mukaan Davidsonin kokonaisvaltaisuus teki häneen vaikutuksen. “Davidson on erittäin kova prospect, jota on ilo ja etuoikeus päästä valmentamaan. Kesän vaihtoehdoista meille tähän rooliin Isaac oli paras vaihtoehto, sillä hän oli koripalloilijana paras mahdollinen. Osa ehdokkaista juoksi kovempaa tai hyppäsi korkeammalle, mutta Isaac on koripalloilijana näitä miehiä parempi.”

Bisonsilla on Davidsonin lisäksi ensi kautta koskevat pelaajasopimukset Devon Goodmanin, DeVante Brooksin, Vesa Heinosen, Eemeli Hollon, Emil Uotilan, Aapeli Syrjämäen, Sami Tahvanaisen, Cedric Latimerin ja Elmo Eräkankaan kanssa. Pöytälaatikossa on lisäksi vielä julkaisemattomia sopimuksia, jotka tullaan julkaisemaan lähiaikoina.