Juri Heinämäki Bisonsin päävalmentajaksi

Koripallon Miesten 1. divisioona A:n menneellä kaudella voittanut ja Korisliigaan vuoden tauon jälkeen paluun tekevä Bisons Loimaa on solminut 1+1 -vuotisen sopimuksen Juri Heinämäen kanssa. Jokioisilta kotoisin oleva Heinämäki, 36, aloittaa ensimmäisen kautensa päävalmentajana Miesten Korisliigassa.

Heinämäellä on vankkaa kokemusta aikuisten pääsarjoista, vaikka tulikaste Korisliiga-päävalmentajana tuleekin vasta tulevalla kaudella Bisonsin kanssa. Forssan Alun Naisten Korisliiga-joukkueen päävalmentajana menneellä kaudella toiminut Heinämäki on ehtinyt vaikuttaa Forssan lisäksi muun muassa Tampereen Pyrinnön akatemiassa usean vuoden ajan. Mahtuu nuorehkon valmentajan uralle myös visiitti KTP-Basketissa, jossa kaudella 2021-2022 Heinämäki toimi Miesten Korisliiga-joukkueen apuvalmentajana Roope Mäkelän aisaparina.

Tuore päävalmentaja kommentoi uutta haastettaan seuraavasti. ”Todella innoissani hyppään Bisonsin kelkkaan mukaan. Loimaalla paistaa tekemisen meininki ja halu sementoida paikka Korisliigassa. Päävalmentajana pääsen nyt ensimmäistä kertaa testaamaan myös omia kykyjäni ja näyttämään osaamistani Miesten Korisliigassa. Joukkueena tulemme rakentamaan pelimme puolustuksen ja vahvan yhteisen tekemisen varaan.”

Bisonsin joukkueenjohtaja Heikki Perho on erittäin tyytyväinen uuden päävalmentajan löytymiseen. ”Jurin kanssa keskustelut olivat erittäin positiivisia ja saimme yhteisen sävelen muodostettua nopeasti. Juri sopii Bisonsin uuden Korisliiga-nousun pääkäskyttäjäksi mielestäni erinomaisesti. On myös tärkeää, että hän tuntee apuvalmentajana jatkavan Konsta Mastomäen entuudestaan, jotta sillä saralla ei tule yllätyksiä.”

Juri Heinämäki ja Konsta Mastomäki

Kahdella edellisellä kaudella Bisonsin penkin päässä ”kakkosmiehenä” toiminut Konsta Mastomäki jatkaa tehtävässä myös tulevalla kaudella. Mastomäki aloittaa kesän aikana myös Koripalloliiton huippukoripallovalmentaja-tutkinnon, minkä myötä Mastomäki tarjoaa vielä vankempaa apua Korisliiga-joukkueen penkin päähän. Bisonsin pelaajarekrytoinnit ovat hyvässä vauhdissa ja sopimusuutisia on lupa odottaa lähiaikoina.

-Ilari Uusitalo