Karhusta ja Seagullsista tuttu Kazembe Abif täydentää Bisonsin miehistön

Korisliiga-kauden alun lähestyessä kovaa vauhtia on Loimaa Bisons viimeistellyt kokoonpanonsa 28-vuotiaalla yhdysvaltalaissentteri Kazembe Abifilla. 201-senttinen ja 100-kiloinen Abif on suomalaiselle Korisliiga-yleisölle tuttu menneiltä vuosilta Kauhajoen Karhubasketin sekä Helsinki Seagullsin paidoista.

Drexelin opinahjossa NCAA:n ykköstasolla yliopistovuotensa pelannut Abif on pelannut Euroopassa kaiken kaikkiaan neljä kautta. Seniorikaudellaan Drexelissä 2015–16 mies tehtaili keskimäärin 9,3 pistettä ja 7 levypalloa ottelua kohden. Korisliigaan mies saapui kaudeksi 2018–19 Kauhajoen Karhubasketiin, mutta loukkaantumiset vesittivät haaveet hyvästä kaudesta Kauhajoella. Huomioitavaa on kuitenkin se, että Koripallon Mestareiden liigan karsinnoissa mies tehoili Kauhajoen paidassa keskimäärin 14 pisteen ja viiden levypallon arvoisesti.

Koronaviruksen keskeyttämällä kaudella 2019–20 Helsinki Seagullsissa pelannut Abif tilastoi Korisliigassa keskimäärin 9 pistettä ja neljä levypalloa ottelua kohden. Erinomaisena joukkuepelaajana tunnettu Abif ei aina loista tilastoissa, vaikka mies kentällä oikeita asioita tekisikin. Energinen ja kovaa pelaava sentteri tuo kaivattua kokoa ja kovuutta Bisonsiin.

Tuore Biisoni Abif on iloinen uudesta sopimuksesta. ”Olen todella innoissani sopimuksesta Bisonsin kanssa. Paluu Suomeen tuntuu todella hyvältä, sillä minulla on täältä vain hyviä muistoja. Uskon, että pystymme joukkueena kilpailemaan kovalla tasolla ja ravistelemaan Korisliigan sarjataulukkoa.”

Kysyttäessä millainen Abif on mielestään pelaajana, on mies suorasanainen. ”Olen monipuolinen ison pään pelaaja, joka rakastaa fyysistä peliä ja kontaktia. En kaihda selkä koriin päin pelaamista, mutta pystyn myös astumaan kaaren taakse ja heittämään kauempaa. Fanit voivat odottaa minun tuovan johtajuutta, kovuutta ja hyvää tuloksentekokykyä joukkueeseen tällä kaudella.”

Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic on iloinen viimeisen palasen löydyttyä joukkueeseen. ”Saimme joukkueeseemme pelaajan, jolla on jo Korisliiga-kokemusta ja kuka on todistanut, että pystyy pelaamaan hyvällä tasolla Korisliigaa. Kazembe on vasenkätinen iso pelaaja, joka osaa heittää palloa tuo meille paljon monipuolisuutta hyökkäykseen. Hän tuo meille kokemusta ja jo Korisliigassa meritoituneen palasen nuoreen joukkueeseen.” Korisliiga alkaa Loimaalla 2. lokakuuta ottelulla Bisons – Tampereen Pyrintö.