Tiitus Kuukkanen ja Lauri Kallio täydentävät Bisonsin kotimaisen rungon

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Bisons Loimaa on saanut valmiiksi tulevan kauden kotimaisen runkonsa, kun Tiitus Kuukkanen, 23, sekä Lauri Kallio, 20, saapuvat Loimaalle.

Kuukkanen on loimaalaiselle koripalloyleisölle tuttu viime kaudelta, kun mies pelasi JBA:n paidassa Miesten 1. divisioona A:ta. Kaiken kaikkiaan Kuukkanen viihtyi JBA:ssa neljän kauden ajan, pelaten samalla myös 1. divisioona B:tä Jyväskylän Weikkojen ja Äänekosken Huiman riveissä.

Kuukkasen kehityskäyrä on näyttänyt keskisuomalaisissa seuroissa jatkuvasti ylöspäin. Viime kaudella 191-senttinen laituri kirjautti keskimäärin 11 pistettä ja kolme levypalloa ottelua kohti. Kolmen pisteen heitot Kuukkanen upotti 36% tarkkuudella yrittäen kaaren takaa keskimäärin neljä kertaa ottelua kohti. Hongikon Nuorisoseuran Urheilijoiden kasvatti on koripalloperheen veljeksistä toinen, joka pelaa tulevalla kaudella Korisliigaa. Isoveli Topias aloittaa kahdeksannen pääsarjakautensa KTP:n riveissä.

Kuukkanen on tuttu pelaaja Bisonsin päävalmentajalle Juri Heinämäelle entuudestaan, mikä auttoi rekrytointiprosessissa. “Olen päässyt seuraamaan Tiituksen kehittymistä jo liki 10 vuotta siitä asti, kun isoveljensä Topias saapui joukkueeseeni pelaamaan. Tiitus on röyhkeä pelaaja, joka tuo hyökkäyspäähän nopeaa päätöksentekoa ja yhden pallonkäsittelijän lisää. Hän pystyy paineistamaan pallollista pelaajaa koko kentällä ja JBA:ssa tehdyn laadukkaan työn ansiosta sopeutuu varmasti erilaisiin konsepteihin!”

Toinen Bisonsin uusista tulokkaista on 20-vuotias Tapiolan Hongan kasvatti Lauri Kallio. 188-senttinen takamies palaa Suomeen kolmen Yhdysvalloissa vietetyn lukiovuoden jälkeen. 

Kallio debytoi kasvattajaseuransa Hongan Miesten 1. divisioona B-joukkueessa kaudella 2019-2020 pelaten 14 ottelussa keskimäärin 21 minuuttia ottelua kohden. Kallio kirjautti noin yhdeksän pistettä, kolme levypalloa ja kolme syöttöä ottelua kohden naulaten kaaren takaa heittonsa 44% tarkkuudella.

Debyyttivuoden jälkeen matka jatkui Yhdysvaltoihin Vermont Academyn lukioon. Kolme vuotta myöhemmin tuli aika palata Suomeen ja ottaa ensiaskel ammattilaispelaajana kotoisessa Korisliigassa. Päävalmentaja Heinämäki on mielissään lahjakkaan espoolaisen saapumisesta Loimaalle.

“Lauri tuo joukkueeseen toisen pelintekijän ja puhdasta takamiehen osaamista. Hän lähti lukiovaiheessa kokeilemaan erilaista reittiä Yhdysvaltoihin tullakseen ammattilaiskoripalloilijaksi. Nyt hän tuo Loimaalle taitavan ja yhden ikäluokkansa kärkipelaajiin kuuluvan lupauksen.”

Bisonsin kotimainen runko on näiden kahden sopimuksen myötä valmis ensi kauden osalta. Ensimmäistä kauttaan Miesten Korisliigassa päävalmentajana aloittava Heinämäki on tyytyväinen siihen, minkälaisen rungon on saanut kotimaisista pelaajista muodostettua.

“Jatkuvuus on aina hyvä asia ja viime kauden Biisonilaumasta viiden pelaajan kanssa päästiin jatkosopimukseen. Monet pelaajat tuntevat toisensa entuudestaan ja kaikilla on kyky pelata Korisliigaa. Uudet kasvot puolestaan tuovat pallonkäsittelytaitoa takakentälle ja kokoa 3/4 -paikoille. Pelaajien kesken saadaan varmasti rehellinen kilpailutilanne, jossa tärkeää on löytää oma rooli auttaakseen joukkuetta kilpailemaan jokaisen pelin voitosta.”