Viont’e Daniels Bisonsin ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus

Miesten Korisliiga-kauteen kovaa vauhtia valmistautuva Bisons Loimaa on solminut yhden vuoden mittaisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Viont’e Danielsin kanssa. 27-vuotias Daniels on usean kauden ammattilainen, joka on luonut uraansa Australian NBL1 -kesäsarjassa.

188-senttinen Daniels on Washington Staten kasvatti. Neljän kauden aikana NCAA:n ykköstasolla pelatessaan Daniels tehtaili tilastoikseen keskimäärin kuusi pistettä ja kaksi koriin johtanutta syöttöä ottelua kohti. Kahdella jälkimmäisellä kaudella vastuuta kertyi hyvin, kun kolmannella kaudella minuutteja kertyi liki 33 ottelua kohti ja viimeiselläkin kaudella noin 25 minuuttia ottelua kohden. 2019 yliopistosta valmistuneen Danielsin kolmen pisteen heittoprosentti oli läpi yliopistouran vakuuttava 40%.

Yliopistovuosien jälkeen Danielsilla oli vaikeuksia saada agenttia ja lahjakas pelaaja jäi hetkellisesti ikään kuin tyhjän päälle pelaajamarkkinoilla. Muutaman mutkan kautta tie vei Australiaan, jossa paikallisessa kesäliigassa Daniels on viettänyt kolme vuotta. Viime syksynä agentin saanut Daniels on pitkään haaveillut Euroopan kentille pääsemisestä ja nyt muutaman kauden ammattilainen saa mahdollisuuden Suomessa.

Päävalmentaja Konsta Mastomäki on mielissään ensimmäisen vahvistuksen allekirjoitettua sopimuksen.

– Viont’e on hyvä korintekijä ja kova kolmen pisteen heittäjä. Hän kykenee luomaan omasta kuljetuksestaan itselleen heittopaikan ja olemaan tehokas hyökkäyspäässä. Puolustuspäässä aktiivisena pelaajana hän pystyy paineistamaan vastustajaa koko kentän mitalta, Mastomäki kuvaa uutta pelaajaansa.

– Hänellä menee varmasti aikansa tottua eurooppalaiseen pelityyliin, mutta motivaatio on korkealla ja pelituntuma kohdallaan, sillä Australian kesäsarja pyörii parhaillaan. Uskon Danielsin sopivan erittäin hyvin siihen, mitä haluamme ensi kaudella tehdä, Mastomäki päättää.

Bisonsilla on Danielsin lisäksi neljä pelaajasopimusta, kun ensi kauden joukkueessa nähdään tuttujen Vesa Heinosen ja Eemeli Hollon lisäksi kaksi Loimaalle paluunsa tehnyttä pelaajaa, Aapeli Alanen ja Tevaun Kokko.

Raportti: Ilari Uusitalo

Kuva: BlueStar Agency

IMG_6722