Bisons edelleen voitotta vierasparketeilla

Miesten Korisliiga jatkui Bisons Loimaan osalta lauantai-iltapäivänä, kun joukkue matkasi Tampereelle arkkivihollisen Pyrinnön vieraaksi. Bisons ei kyennyt vieläkään avaamaan voittotiliänsä vierasparkettien puolelta tällä kaudella, kun Pyrintö kairasi kotivoiton tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 80-78.

Ottelu oli tasainen käytännössä alusta loppuun asti. Pyrintö kävi parhaimmillaan kymmenen pisteen karkumatkalla, kun taas Bisonsin suurin johto ottelun aikana oli viisi pistettä. Bisons aloitti ottelun hieman erilaisella aloitusviisikolla, kuin mitä tällä kaudella on nähty, kun Aapeli Syrjämäki korvasi Dylan Painterin Bisonsin ensimmäisessä viisikossa. Ottelun edetessä herrojen peliminuutit kuitenkin tasaantuivat alkukaudelle tyypillisiin lukemiin.

Pyrintö jopa odotetusti pelasi ottelun aikana kohtalaisen paljon myös paikkapuolustusta. Tämän avulla se sai Bisonsin hyökkäyksen rytmin pois normaaleilta raiteiltaan, pakottaen vierailijat peräti 19 pallonmenetykseen. Ottelun voitosta kamppailtaessa tuo lukema osoittautui lauantaina aivan liian suureksi. Kuten Emil Uotila (9p/5l) ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa totesi, ei Bisons vastavuoroisesti omassa puolustuspäässään pelannut ollenkaan niin aggressiivisesti, kuin tällä kaudella on totuttu.

Bisonsin päävalmentaja Juri Heinämäki painotti lehdistötilaisuudessa joukkueen kaatuneen lauantaina omaan hölmöilyynsä muun muassa lukemattomien pallonmenetysten kanssa. Levypallopelissä joukkue oli totutun vahva ja kaudella aiemmin vaivannut heikko vapaaheitto-prosenttikin nousi jo kiitettävälle 90% tasolle. Pyrintö kuitenkin hankki elintärkeän voiton kapteeninsa Antero Lehdon (17p/5s) johdolla.

Bisonsin kausi jatkuu tulevana sunnuntaina 5. marraskuuta, kun Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan Karhubasket Kauhajoelta. Sunnuntain vierasjoukkue on noussut Korisliigan kestomenestyjien joukkoon ja pelaa tällä kaudella myös FIBA Europe Cupissa. Joukkueen syömähampaana toimii maajoukkueestakin tuttu Topias Palmi, jonka pitelemisessä riittää Bisonsilla töitä, mikäli voitosta halutaan pelata. Ottelu alkaa kello 17:00.