Bisons haastaa KTP-Basketin

Keskiviikkona 17.11. pelataan Loimaan liikuntahallilla mielenkiintoinen Korisliiga-ottelu, kun isäntäjoukkue Bisons saa vieraakseen kotkalaisen KTP-Basketin. Ottelu on Bisonsin viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa.

Vierasjoukkue KTP on aloittanut kauden vaihtelevin ottein. Joukkue on sarjataulukossa neljäntenä napattuaan kymmenestä ottelusta viisi voittoa. Sarjan tiukassa keskikastissa majaileva vierasjoukkue on sarjan paras levypallojoukkue, joten korin alla Bisonsilla tulee olemaan jälleen täysi työ pitää levypallolukemat tasaisina.

Vierasjoukkueen keihäänkärkenä häärii maajoukkueesta tuttu Remu Raitanen. Toisen polven koripalloilija on laittanut palloa koriin tällä kaudella noin 17 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Vierailijoiden peliä pyörittää myös Helsinki Seagullsista tuttu Richard Williams (12,6p/6,0s). Ulkomaalaisnelikon muut jäsenet ovat laiturit Roydell Brown (8,8p/5,9l), Flenard Whitfield (9,7p/5,8l) ja Urald King (9,3p/6,5l).

Vierailijoiden suomalaisrunkoa edustavat Raitasen lisäksi jo peräti 12. kauttaan Korisliigassa pelaava Joonas Lehtoranta, sekä takamiehet Joni Herrala ja Topias Kuukkanen. Myös täksi kaudeksi Kouvolasta takaisin kotiin palannut Vili Nyman on kasvattanut vastuutaan kauden mittaan. Ensimmäistä kauttaan miesten Korisliigassa valmentavalla Roope Mäkelällä onkin käsissään mielenkiintoinen nippu kokemusta ja nuoruuden intoa.

Kotijoukkue Bisons saapuu otteluun voitettuaan edellisessä kotipelissään BC Nokian. Bisonsin tiivis puolustuspelaaminen tyrehdytti Nokian hyökkäyksen täysin viime lauantaisessa ottelussa ja puolustus on avainasemassa myös keskiviikon kohtaamisessa. Bisons on pitänyt kotiluolassaan vierailijat keskimäärin 71,4 pisteessä ottelua kohden, joka on koko sarjan paras lukema.

Aiemmin syksyllä tulleiden kokoonpanomuutosten jälkeen Bisonsin peli on lähtenyt hakeutumaan uomiinsa paremmin. Kun kotimaiselta osastolta Vesa Heinonen, Thomas Vehmanen, Juho-Matti Henttonen ja Teemu Knihtinen ovat otteet olleet tasaisempia, on Bisons pystynyt haastamaan sarjan kärkijoukkueita. Kotikenttäänsä Bisons totta kai haluaa puolustaa tiukasti, joten helppoja sarjapisteitä ei tälläkään kertaa ole luvassa vierailijoille.

Ottelu alkaa Loimaan liikuntahallilla keskiviikkona 17.11. kello 18.30. Ottelun sisäänpääsyyn vaaditaan virallinen koronatodistus eli koronapassi. Bisons myös suosittelee maskin käyttöä ottelutapahtumassa. Otteluisäntänä toimii Loimaan Kaupunki.