Bisons kärsi runsaslukuisen tappion

Bisons Loimaa pelasi kauden toisen kotiottelunsa Korisliigassa lauantaina, kun joensuulainen Kataja Basket saapui Loimaan liikuntahallille. Ottelu oli joensuulaisten heiniä, kun Bisons ei pystynyt vastaamaan joensuulaisten fyysisyyteen. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 53-77.

Ottelun alku oli tasainen. Molemmat joukkueet saivat onnistumisia hyökkäyspäässä avaus-neljänneksen ensimmäisen viiden minuutin aikana. Tämän jälkeen alkoi kotijoukkue Bisonsin hankaluudet. 1. neljänneksellä Bisons pysyi vielä vierailijoiden kyydissä pirteästi esiintyneen, sekä kotijoukkueen parhaana palkitun Sami Tahvanaisen johdolla.

Ensimmäinen puolikas oli vauhdikas, eikä kumpikaan joukkue jarrutellut hyökkäyksissä. Kataja oli kuitenkin joukkueista se, joka sai onnistumisia. Bisonsin hyökkäys takkuili ja lukuisat menetykset johtivat Katajan pisteputkiin. Puoliajalle siirryttiin vierailijoiden 32-44 johtolukemissa.

Toinen puolisko oli tämän kauden huonointa Bisonsia hyökkäyspäässä. Puolustuksessa kotijoukkue pystyi laittamaan joensuulais-vieraille kampoihin, mutta se ei riittänyt pysymään vierailijoiden kyydissä. Biisoni-lauma sortui peräti 23 menetykseen, mikä on tällä tasolla auttamatta liikaa, kun haluaa kamppailla ottelun voitosta.

Kotijoukkueen päävalmentaja Darko Mihajlovic oli ottelun jälkeen vähäsanainen, vaikka näki otteissa myös positiivista. ”Onnittelut Katajalle voitosta! He tulivat otteluun fyysisesti ja himoiten avausvoittoaan. Meillä oli liikaa pallonmenetyksiä, emmekä päässeet hyökkäyksessä rytmiin. Puolustuksessa emme olleet mielestäni niin huonoja, mutta hyökkäyksessä ja sen toteuttamisessa on vielä paljon tehtävää.”

Kauden avausvoittonsa napanneen Kataja Basketin päävalmentaja Petri Virtanen oli tyytyväinen voittoon, mutta näki joukkueen otteissa vielä parantamisen varaa. ”Olen tyytyväinen etenkin joukkueen työmoraaliin puolustuspäässä. Olimme tänään joukkueena epäitsekkäitä ja noudatimme pelitapaamme. Bisons oli edellisellä kierroksella todella hyvä Seagullsia vastaan ja meillä kävi hieman myös tuuri, että Bisonsilla oli tänään näinkin huono päivä.”

Hankala ottelu tuli Bisonsin kannalta siinä mielessä hyvään saumaan, että seuraavaan otteluun on tasan viikko aikaa. Seuraavan kerran Bisons taistelee sarjapisteistä lauantaina 16.10., kun joukkue matkustaa Lahti Basketballin vieraaksi.