Bisons kauden ensimmäiseen vierasvoittoon

Miesten Korisliigassa Bisons Loimaa siirtyi joulutauolle positiivisissa merkeissä, kun joukkue haki perjantaina vierasvoiton Lahti Basketballista lukemin 88-101. Vierasvoitto oli Bisonsille kauden ensimmäinen ja voitollaan Bisons sysäsi Lahden yksin sarjan hännille.

Bisons ja Lahti olivat kohdanneet kauden aikana jo kerran aiemmin, kun lokakuun alkupuolella joukkueet ottivat yhteen Loimaan liikuntahallilla. Tuosta ottelusta Lahti oli muuttunut reilusti, hankkien lisää kokoa korin alle Antwan Walkerin ja James Padgettin muodossa. Jo ennen kauden alkua tiedettiin, että Bisons tulee omalla fyysisyydellään ja isolla kokoonpanollaan olemaan iso ongelma monille joukkueille. Yksi hyvistä esimerkeistä on nimenomaan Lahti, joka ei saanut Bisonsin korinaluspelaamista missään vaiheessa kunnolla kuriin. Bisons vei levypallotaistelun ottelussa peräti lukemin 26-44, sekä viimeisteli kolmen sekunnin alueelta 48 pistettä.

Bisons oli jatkuvasti hienoisesti niskan päällä, vaikkakin Lahti roikkui ottelussa mukana. Bisonsin takakentältä nähtiin ottelussa kauden parasta peliä, kun parhaana palkittu Devon Goodman (26p/5s) pyöritti vierailijoiden hyökkäystä kovalla itseluottamuksella. Goodmanille huiliminuutteja tarjosi uransa parhaan pelin Korisliigassa pelannut Lauri Kallio (10p/2s), joka pelasi rohkeasti ollen yksi ehdottomista onnistujista Biisonilaumassa. Kallio olikin tyytyväinen omaan, sekä joukkueen esitykseen. ”Alku oli tahmeaa, mutta pysyimme hienosti yhdessä ja hallitsimme peliä puolustuspään kautta. Olen tottakai tyytyväinen myös omiin onnistumisiin. Meillä on tiukka rutistus pelejä joulun jälkeen ja tarvitsemme onnistumisia laajalla rintamalla jotta voimme ottaa useamman voiton”, Kallio tuumasi ottelun jälkeen.

Goodmanin ja Kallion ohella Bisonsin joukkueesta esille nousee sentteri Dylan Painter, joka tehtaili 22 pistettä ja haki peräti 19 levypalloa. Painter ja Bisonsin päävalmentaja Juri Heinämäki olivat hyvin samoilla linjoilla ottelun jälkeen, korostaen kovien harjoitusten merkitystä joukkueen menestymisessä. ”Meillä on jatkuvasti ollut harjoituksissa todella kilpailullinen henki ja työnnämme toisiamme eteenpäin. Olen erittäin iloinen etenkin Laurin (Kallio) onnistumisista tänään. Hänellä on ollut hankalampaa syksyn aikana mutta tänään hän osoitti olevansa mies paikallaan”, Painter linjasi ottelun jälkeen.

Bisons jatkaa kauttaan joulun jälkeen tiukalla ottelutahdilla. Kahdeksaan päivään luvassa on neljä ottelua, joista ensimmäinen on joulun välipäivinä Kotkassa KTP-Basketin vieraana. Seuraavan kerran Bisons pelaa kotiparketilla 30. joulukuuta, kun vieraaksi saapuu Tampereen Pyrintö.

Raportti: Ilari Uusitalo 

Kuva: Anu Vuorinen