Bisons matkaa Lapualle – vastassa inhottava Kobrat

Korisliigan lyhyehkö joulutauko alkaa olemaan valmis ja Bisonsin osalta kausi jatkuu tiistaina 28.12., kun joukkue matkustaa toistamiseen lyhyen ajan sisään Etelä-Pohjanmaan maakuntaan, tällä kertaa tarkemmin Lapuan urheilutalolle. Loimaalaisia isännöi kotijoukkue Kobrat, joka on monella tapaa inhottava vastus.

Kobrat taistelee kiivaasti ylempään jatkosarjaan pääsystä. 15 pelattua ottelua ovat tuoneet seitsemän voittoa ja kahdeksan tappiota, joka oikeuttaa sarjassa kahdeksanteen sijaan. Joukkueen peliä pyörittää Biisoni-faneillekin erittäin tuttu mies, Antto Nikkarinen, joka johtaa Korisliigan syöttötilastoa keskimäärin seitsemän koriin johtaneen syötön ottelukohtaisella keskiarvolla. Nikkarisen ohella suomalaisrungon muodostavat kokenut Juho Lehtoranta, Pyrinnöstä Lapualle siirtynyt Justus Kilpinen, iki-Kobra Jussi Turja sekä nuoret, JBA:sta Lapualle täksi kaudeksi siirtyneet Henry Boyd ja Chrysostom Chukwuma.

Lapualle on jälleen tälle kaudelle hankittu laatua ulkomaalaisosastolle. Kokenut Benjamin Raymond (13,8p/5,5l) on vielä hieman kysymysmerkkinä pelaamisen suhteen. Sen sijaan urheilullinen Stokley Chaffee Jr. (16,7p/9,1l), monipuolinen Andre Wesson Jr. (15,0p/5,3l) sekä koko Korisliigan paras korintekijä Christian Lutete IV (23,8p/5,0l) ovat varmuudella kokoonpanossa Biisoneiden saapuessa vierailemaan tiistaina.

Bisonsin joulutauko toi miellyttäviä uutisia, kun koko joukkue on tervehtynyt jälleen pelikuntoon. Jonathan Gallowayn terveyshuolet ovat ohi ja mies palaa pelaavaan kokoonpanoon Lapualla. Gallowaylla sekä Bisons-kapteeni Juho-Matti Henttosella tulee olemaan hikinen iltapuhde etenkin, jos Benjamin Raymond on pelikunnossa. Luvassa on kovaa korinalusvääntöä molemmissa päissä kenttää.

Bisonsin ykköstykkinä tällä kaudella kunnostautunut Zach Thomas (16,8p/7,3l) on varmasti tarkkaan merkattu mies Kobrien papereissa. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Loimaalla Thomas tehtaili 21 pistettä ja napsi 14 levypalloa. Kobrat olivat kuitenkin tuolloin parempia lopulta lukemin 64–72, joten Bisonsilla on varmasti hampaankolossa tämän kertaista kohtaamista varten. Kobrat – Bisons Loimaa tiistaina 28.12. kello 18.30, Lapuan urheilutalo. Ottelua voi seurata suorana myös Ruutu+ -palvelusta.