Bisons taipui Kobrien käsitelyssä

Miesten Korisliigan alemman jatkosarjan tiukka loppurutistus alkoi Bisons Loimaan osalta perjantaina, kun Lapuan Kobrat saapui liikuntahallille. Maajoukkuetauon aikana rivejään vahvistanut Biisonilauma ei pystynyt vastaamaan Kobrien vahvaan vireeseen ja vierasjoukkue onnistui viemään pisteet mukanaan lakeuksille loppulukemin 84-89.

Kobrat karkasi heti ottelun ensimmäisellä kympillä tavoittamattomiin. Vierasjoukkue latoi palloa koriin huimilla prosenteilla niin läheltä kuin kaukaa, karaten peräti 17 pisteen johtoon ensimmäisen kympin jälkeen. Edellisissä otteluissa Bisonsilta on totuttu näkemään vahva alku, mutta perjantaina Kobrat pääsivät antamaan ensimmäisen ison iskun ottelussa.

Bisons pelasi kuitenkin itsensä otteluun mukaan heti toisen neljänneksen alussa. Kotijoukkue kavensi vieraiden johdon kuuteen pisteeseen, mutta ei kyennyt hätyyttelemään johtoasemaa. Bisons ei johtanut ottelua kertaakaan koko 40 minuutin aikana. Kobrat sen sijaan pelasi johtoasemassa maltillisesti, kokeneen takamiehensä Antto Nikkarisen johdolla.

Vain kahdeksan pelaajan voimin Loimaalla ollut lapualaisryhmä kontrolloi ottelua läpi toisen puoliajan. Bisonsin parhaana palkittu Devon Goodman (25p/6s) piti onnistumisillaan loimaalaiset kuitenkin iskuetäisyydellä, eivätkä pisteet Loimaan liikuntahallilta tälläkään kerralla helpolla lähteneet. Vaikka Bisons pääsikin ottelun loppuhetkillä vielä viiden pisteen päähän, ei se ollut tarpeeksi lähellä kamppailua ottelun voitosta missään vaiheessa.

Bisonsin päävalmentaja Konsta Mastomäki oli harmissaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa etenkin joukkueensa pelivalmiuden puutteesta.

– Kobrat tulivat odotetun fyysisesti otteluun emmekä pystyneet vastaamaan siihen. Meillä oli hetkemme ottelussa, mutta emme pystyneet missään vaiheessa nousemaan rinnalle. Viimeisellä neljänneksellä saimme hyvin stoppeja puolustuksessa, mutta emme onnistuneet hyökkäyspäässä silloin kun onnistumisia olisi tarvinnut.

Bisonsin kausi jatkuu äärimmäisen tärkeällä kahden vierasottelun viikolla. Keskiviikkona on edessä tähän mennessä kauden tärkein peli Lahti Basketballia vastaan, sillä molemmat joukkueet kamppailevat kynsin ja hampain putoamista vastaan. Perjantaina Biisonilauman nenä suuntaa kohti Kotkaa, jossa vastaan asettuu ailahtelevan kauden pelannut KTP-Basket.

Raportti: Ilari Uusitalo

Kuva: Anu Vuorinen