Bisonsilla edessä isojen panosten ottelu

Torstaina 10.2. pelataan Loimaan liikuntahallilla lähtökohtaisesti erittäin mielenkiintoinen Korisliigan runkosarjan ottelu, kun Bisons Loimaa saa vieraakseen Uudenkaupungin Korihait. Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on kulunut aikaa kolme kuukautta ja tuolloin Bisons oli selvästi parempi hakien Uudestakaupungista vierasvoiton lukemin 53–73.

Vierasjoukkue Korihailla on ollut ennakko-odotuksiin nähden vaikea kausi. Optimistisimmat povasivat Korihaita jopa taistoon pudotuspelipaikoista, hankkivathan se kesällä pitkällä sopimuksella riveihinsä Kauhajoella kaksi Suomen mestaruutta voittaneen Bojan Sarcevicin (9,9p/5,6s). Uusikaupunkilaiset eivät kuitenkaan ole pystyneet vastaamaan odotuksiin, vaan joukkue on sarjataulukon hännillä vain kahdella voitolla. Eroa toiseksi viimeisenä olevaan Bisonsiin on jo kolmen voiton verran. Korihat tulee torstain otteluun vain yhden päivän huililla, sillä he kohtaavat BC Nokian tiistaina kotikentällään.

Korihait on muuttunut sitten viime kohtaamisen. Ulkomaalaisvahvistuksista ainoastaan laituri Jalen Jackson (15,2p/4,8l) oli kokoonpanossa viimeksi, kun Bisons ja Korihait vastakkain pelasivat. Sittemmin joukkueeseen on liittynyt laituri Trey Ziegler (14,7p/5l), sekä isot pelaajat Mitchell Smith (21,4p/5,9l) ja Jarett Croff (12,2p/5,5l). Korihaiden suomalaisosastolla Bojanin ohella vakituisia peliminuutteja ovat keränneet Manuel Barnes, Sebastian Lindberg sekä Atte Perttu.

Viimeisempänä muutoksena Hai-leirissä on Jarno Nikulan vapauttaminen päävalmentajan paikalta. Nikulan korvaa apuvalmentajana alkukauden toiminut Teemu Turunen ja Turusen avuksi valmennukseen tulee yli 400 pelatun Korisliiga-ottelun hai-ikoni Mikko Jalonen.

Kotijoukkue Bisons lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Kuten jo todettu, joukkueiden edellisestä kohtaamisesta tuli Bisonsin näytös ensimmäisen jakson jälkeen. Bisonsin puolustus toimi kiitettävästi, eikä hyökkäyspään tekemisessäkään suurta moitittavaa ollut. Etenkin Bisonsin isot pelaajat Zach Thomas, Juho-Matti Henttonen ja Jonathan Galloway aiheuttivat suuria vaikeuksia Korihaiden puolustukselle. Bisons pelasi tuolloin vielä ilman Zach Copelandia, joten pientä eloa on Bisonsinkin kokoonpanossa ollut sitten joukkueiden viime kohtaamisen.

Ottelussa on isot panokset. Voitolla Bisons nousisi yhden voiton päähän Lapuan Kobrista ja vielä iskuetäisyydelle jopa pudotuspelipaikkaa ajatellen, kun jako ylempään ja alempaan jatkosarjaan tapahtuu tämän viikon lopulla. Toisaalta, jos Korihait voittaa, herättää se pientä toivonkipinää Uudessakaupungissa mahdollisesti vielä siitä, että joukkue ei putoaisi kauden päätteeksi 1. divisioona A:han. Tappiolla tuo tie näyttää huomattavasti kivisemmälle.

Bisons Loimaa – Uudenkaupungin Korihait torstaina 10.2. kello 18.30 Loimaan liikuntahallilla. Otteluun voidaan ottaa 630 katsojaa, liput ennakkoon tiketti.fi. Myös ovelta saa lippuja pelipäivänä! Ottelua voi seurata suorana myös Ruutu+ -palvelusta.