Bisonsilla vaikeaa Kouvolassa

Miesten Korisliigan runkosarja tuli Bisons Loimaan osalta päätökseensä lauantaina, kun joukkue matkusti Kouvolan Kouvojen vieraaksi. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Loimaalla oli jännitysnäytelmä, jossa Kouvot oli niukasti parempi. Tällä kertaa paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä, sillä Kouvot kukisti Bisonsin selvin 101-77 -lukemin.

Vielä ensimmäisen jakson ajan Bisons pysyi isäntien kyydissä. Toisella neljänneksellä Ricardo Lindon (31p/8l) karkuun päässyt kouvolalaisjoukkue ei kuitenkaan antanut Bisonsille mitään saumaa ottelun edetessä. Kovia heittoja niin henkilökohtaisella tasolla upottanut Lindo, kuin joukkueena osunut Kouvot karkasi Bisonsilta jo ennen puoliaikataukoa miltei 15 pisteen päähän.

Useita kertoja tällä kaudella yli kymmenen pisteen takamatkalta otteluun mukaan noussut Biisonilauma ei löytänyt kopista enää uutta vaihdetta otteluun. Vierasjoukkueen tuska kolmen pisteen heittojen osalta jatkuu edelleen, Bisonsin osuessa kaaren takaa vain viisi kertaa. Kouvot puolestaan pommitti Lindon ja Joel Mäntysen (13p/4l/5s) johdolla kaaren takaa peräti 14 onnistumista kovalla 48% osumatarkkuudella.

Bisonsin päävalmentaja Juri Heinämäki oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa luonnollisesti hyvin pettynyt joukkueensa esitykseen. ”Meiltä puuttui tänään terävyyttä, jotta olisimme voineet kamppailla Kouvojen kanssa. Dylan (Painter) sanoikin tuossa hyvin, että harjoituksissa tekemisemme taso on laadukasta ja kilpailullista, mutta viime aikojen peleissä emme ole saaneet samaa tekemistä kentälle. Puolustustapamme on tietyllä tavalla haastava ja tänään Kouvojen kaltainen laadukas joukkue rankaisi meitä aika rumasti.”

Bisonsin kausi jatkuu alemmassa jatkosarjassa. Myös lauantain vastustaja Kouvot jäi tasapisteissä ulos ylemmästä jatkosarjasta, joten joukkueet kohtaavat tällä kaudella vielä kaksi kertaa. Alemmasta jatkosarjasta on tulossa äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä Bisonsin kanssa neljässä voitossa sarjan tyvipäässä on myös Lahti Basketball. Alempi jatkosarja alkaa Bisonsin osalta kotiottelulla tulevana lauantaina, kun tämän  vastaan asettuu kotkalainen KTP-Basket.

Raportti: Ilari Uusitalo

Kuva: Anu Vuorinen