Kobrat piirun verran Bisonsia parempi

Kun miesten Korisliiga-kautta on takana Bisonsin osalta nyt seitsemän ottelua, on tilillä yksi voitto ja kuusi tappiota. Viimeisin tappio tuli lauantaina pelatusta kotiottelusta, jossa tiukkojen vaiheiden jälkeen vierasjoukkue Lapuan Kobrat oli etevämpi lukemin 64-72.

Ottelua edeltäneenä päivänä Bisons tiedotti purkaneensa kahden amerikkalais-pelaajan sopimukset, kun Kazembe Abifin ja Andre Norris jr:n kanssa ei nähty enää yhteistä tulevaisuutta. Tämä tiesi rutkasti lisävastuuta muulle Biisoni-laumalle, joka vastasikin huutoon erityisesti puolustuspäässä.

Ottelu oli kaikinpuolin tasainen vääntö, jossa mentiin vuorotellen kummankin joukkueen johtoasemassa. Kotijoukkueelta Zach Thomas (21p/14l) kantoi isoa vastuuta hyökkäyspäässä ollen kotijoukkueen tehokkain pelaaja. Erilaisten pienten vaivojen jälkeen takaisin pelikuntoon päässyt Thomas kuritti lapualaisia etenkin kolmen sekunnin alueelta.

Vierailijoilta parhaana palkittu Andre Wesson jr. (18p/8l) sekä Christian Lutete IV (24p/5l) olivat juuri niin kovia kuin odottaa sopi. Etenkin ensimmäisellä puolikkaalla kovaa jälkeä takonut Lutete piti vierailijat mukana pelissä. Kovana korintekijänä tunnettu vasenkätinen Lutete aiheutti hankaluuksia Bisons-puolustukselle niin kaaren takaa, kuin kolmen sekunnin alueelta.

Ottelun loppupuolella vierasjoukkue Kobrat oli jo karkaamassa voittoon johtaen lukemin 53-62. Bisons kuitenkin repäisi 11-0 pisteputken nousten mukaan taisteluun ottelun voitosta. Kuten sanotaan, koripallo on ”runien” peli ja se osoittautui todeksi tälläkin kertaa. Lapualaiset vastasivat Bisons-runiin omalla 10-0 pisteputkella voittaen ottelun lopulta lukemin 64-72.

Kotijoukkueen päävalmentaja Darko Mihajlovic oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa mietteliäällä tuulella. -Emme olleet ensimmäisellä puolikkaalla niin aggressiivisia kummassakaan päässä kenttää kuin halusimme. Hyökkäyspäässä emme kyenneet toteuttamaan asioita riittävän laadukkaasti, vaikka tiesimme mitä Kobrat haluaa puolustuksellisesti tehdä. 64 pistettä ei vain riitä voittoon. Teimme pari virhettä kummassakin päässä kenttää ja lapualaiset rankaisivat niistä. Meidän täytyy pystyä pelaamaan pidempiä jaksoja pelin sisällä hyvin, jotta voimme kamppailla voitosta seuraavissa otteluissa.