Kyyti kylmää Salossa

Salon Vilpas – Bisons Loimaa 100-73 (54-38)

Napakassa pakkaskelissä pelattu Varsinais-Suomen derby Salon Vilppaan ja Bisons Loimaan välillä jätti kolean vaikutelman loimaalaiskannattajiin. Jo ennen ottelun alkua Bisons-valmentaja Juri Heinämäen teroittama ajatus Mikko Koiviston heittotaidosta ei varmasti tullut kenellekään yllätyksenä. Mestaruusvuosina Loimaan ”La Bombana” tunnettu Koivisto sai kolmosillaan Vilppaan pelin rullaamaan pelin alusta saakka. Heinämäen kuuluttama pallottomien skriinien puolustus petti täysin ja Koivisto tykitti kaaren takaa kaikki sisään.  Alokasmaisia virheitä ja vastustaja rankaisi surutta.

Bisonsilla oli haastetta löytää sopivaa viisikkoa vaikean alun jälkeen. Kaaripuolustus varsinkin jatkoi pitkälti Nokia-ottelun tasoisena. Bisons luotti vahvasti jälleen Dylan Painterin sisäpeliin ja taustatukea hänelle antoi Bisonsin parhaana palkittu Isaac Davidson. Vilpas onnistui myös puolustamaan kolmen pisteen heitot tarkasti pois Bisonsilta, tuloksena vain 16 kolmosyritystä koko ottelussa.

Vilpas selvisi ensimmäisen puoliajan vain kolmella pallonmenetyksellä, mikä voisi kuvastaa osaltaan Bisons-puolustuksen intensiteettiä, tai sen puutetta. Vilpas pelasi laajaa hyökkäspeliä ja osasi levittää kenttää, jotta heidän hyvät heittäjät vapautuivat. Vilppaan scoraama 54 pistettä antoi vaikean iltapuhteen ottelun kääntämiseksi.

Kolmas jakso oli illan parasta Bisonsia ja erä päättyikin lukemiin 18-23. Vieraat kirivät Vilppaan muutaman pallonmenetyksen jälkeen eron jo kahdeksaan pisteeseen, mutta lähemmäs ei enää päästy. Vilpas valmetaja Jussi Savolaisen aikalisä tepsi ja  salolaiset sai jälleen ottelun hallinnan itselleen. Muutama turhan innokas puolustus jätti kaarelle jälleen vapaita miehiä ja pallo löytyi sukasta.

Neljäs jakso olikin täydellinen fiasko, jossa Vilpas leikitteli 28-12 jaksovoiton ja tärkeät pisteet Saloon.  Loimaalaisille tappio oli nyt viides peräkkäinen, joten seuraavan Kataja kotipelin merkitys kasvaa jälleen todella suureen asemaan. Seuraavaan otteluun jää valtavasti parannettavaa sillä Bisons hävisi kaikki tärkeät ottelutilastot, jopa ennakkoon vahvan levypallotilaston.

Päävalmentaja Juri Heinämäki harmitteli ottelun jälkeen omiensa esitystä:

Oltiin pehmeitä ja hyökkäyksen taso oli luokatonta,

Toteutuksen taso pitää löytää laadukkaaksi ja meidän pitää pelata sellaisella viisikolla, jonka taso säilyy enemmän kuin yhden vaihdon tai yhden erän. Nyt meidän pitää löytää otteisiin tasaisuutta ja minun tehtävänä on sitten keksiä sellainen rotaatio jolla näitä pelejä voidaan pelata, kiteytti Heinämäki.

Raportti: J-P Mäki

Kuva: Anu Vuorinen