Bisons ja kolmen pisteen kirous

Tasapisteissä ennen ottelun alkua majailleet HBA-Märsky ja Bisons Loimaa kohtasivat perjantain ainoassa  miesten Divisioona A:n ottelussa. Eemeli Hollo palasi yhden ottelun huilin jälkeen kokoonpanoon ja LoKoKo-kasvatti Aaro Taatila liittyi ensimmäistä kertaa Bisons-miehistön matkaan.

HBA juoksuttaa kentälle kaudesta toiseen joukon Suomen lupaavampia nuoria koristaitureita, joten haaste on aina vastustajalle kova. Tälläkin kertaa HBA pyrki pelaamaan kovalla tempolla molemmissa päissä kenttää. Bisons hallitsi ottelun alun levypallopeliä, mutta heitti kolmoset surkeasti 0/7. Ensimmäinen jakso meni niukasti vieraille 18-21.

Pelin kulkua varjosti molempien joukkueiden useat helpot pallonmenetykset. Bisons jatkoi huonoa kaukoheittopeliään läpi toisenkin jakson. Pidemmät hyökkäykset, jossa oli malttia etsiä vapaata pelikaveria, tuotti lopulta tulosta ja Bisons sai tehtyä muutaman helpon korin. Jakson lopussa myös Bisons osui viimein kaukaa, Louis Rucklinin toimesta.

Puoliajan jälkeen peli jatkui hyvinkin tasaisena. Kolmannen jakson alku oli vähäkorinen ja pisteiden eteen piti tehdä entistä enemmän töitä. Energisenä joukkueena tunnettu HBA aiheutti ongelmia Bisons-puolustukselle läpi ottelun. Nopeat hyökkäykset tuottivat kotijoukkueelle peräti 21 pistettä, Bisonsin vastavan luvun ollessa 6. Jakso jaksolta vierasjoukkue otti pientä etumatkaa ottelussa, mutta HBA ei ollut tullut kentälle luovuttamaan.

Santeri Makkonen kohensi Bisonsin heikkoa kolmen pisteen heittoprosenttia neljännellä jaksolla, pussittaen pari ratkaisevan tuntuista heittoa sisään. HBA ei tästäkään hätkähtänyt vaan järjesti pelin loppuun vielä pienoisen trillerin. Bisons haki vieraspisteet Helsingistä lopulta lukemin 70-75.

Bisonsin voiton avaimena ottelussa toimi lopulta aiemmin kaudella ongelmia tuottanut levypallopelaaminen. Yhteensä 21 hyökkäyslevyä ottelussa on aina kelpo lukema, mutta valitettavan usein kärsivällisyys ei riittänyt parempaan viimeistelyyn. Myös 20 pallonmenetystä ottelussa oli hieman paluuta kauden avausottelun tilastoihin. Vaikean heittoillan kolmosprosentiksi jäi vaisu 14. Bisonsin paras pistemies ottelussa oli tupla-tuplaan yltänyt Jordan Roberts 18/11.

Bisonsin seuraava ottelu pelataan Loimaan Liikuntahallissa 4.11. Tuolloin vastaan asettuu yllätysvalmis sarjanousija Kipinä Basket Äänekoskelta.