Bisons keskiviikkoiseen karhunkaatoon

Bisons Loimaa jatkaa Korisliiga-kauttaan keskiviikkona 20.10., kun Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan Kauhajoen Karhubasket. Kauhajokiset ovat aloittaneet kauden neljällä voitolla yhtä monesta ottelusta ja ovat ottelun selvä ennakkosuosikki.

Keskiviikon vierasjoukkue koko edeltäneen kesän aikana muutoksia, kun suomalaisrungosta muihin ympyröihin lähtivät Bojan Sarcevic, Antti Niskanen sekä Okko Järvi. Karhubasket ei kuitenkaan jäänyt voivottelemaan lähteneiden suuntaan, vaan pestasi tilalle kolmikon Henri Kantonen, Severi Kaukiainen, Miikka Marttinen. Vaikka Marttinen on ollut sivussa alkukauden, on Karhu-ryhmä silti erittäin monipuolinen ja vaikea joukkue puolustaa. Kantonen on pelannut todella kovan alkukauden ja voidaan pitää pienenä ihmeenä, jos mies näkee uuden vuoden Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla.

Karhun ulkomaalaisosasto ei suomalaisille kalpene. Mestaruuksien takuumiehet Cameron Jones ja Rene Rougeau palasivat menneenä kesänä oranssipaitoihin. Heidän lisäkseen Karhulla on laittaa kentälle kokenut iso laituri Lee Skinner, joka on pelannut alkukauden aikana myös sentterin paikkaa. Viimeisin värväys on 203-senttinen sentteri Simeon Carter, joka pelasi viime kaudella Serbian pääsarjassa. Laatua Karhubasketin ryhmässä siis on.

Kotijoukkue Bisons lähtee otteluun takanaan niin ikään neljä ottelua, joista tuliaisina on tähän mennessä yksi voitto. Edellisessä ottelussaan lauantaina Bisons kärsi niukan vierastappion Lahti Basketballille lukemin 89–86.

Bisonsille pientä murhetta on aiheuttanut Zach Thomasin pelikunto. Vielä ei ole selvää, pelaako Bucknellin kasvatti keskiviikon ottelussa, mutta Bisons ei kärsisi antaa yhtään tasoitusta ennakkosuosikki Karhulle.

Avain Karhubasketin haastamiseen tulee olemaan jälleen kerran puolustuspäässä. Bisonsin puolustus on ollut tähän mennessä sarjan 4. kovin. Toki, vastaan astelee sarjan paras puolustus, mutta myös Karhua voi horjuttaa hyvän päivän tullen. Sarjanousija Bisonsilta vaaditaan ottelussa kuitenkin nappionnistumisen, jotta pisteet jäävät Loimaalle. Ottelu alkaa keskiviikkona 20.10. kello 18.30. Tervetuloa Loimaan liikuntahallille nauttimaan Korisliigasta!