Bisons kaatui taistellen

Bisons Loimaa isännöi keskiviikkona kauden tappioitta aloittanutta Kauhajoen Karhubasketia.

Bisons ei kivikovalle Karhubasketille kumarrellut, vaan tarjosi tasapäisen vastuksen, häviten lopulta 71-79.

Ottelun alku oli Bisonsille vaikea. Vieraiden kova pelitempo toi Bisonsille ongelmia ja se kostautui hyökkäyspäässä. Levypallopelissä näkyi joukkueiden suurin ero, jossa Karhubasket suorastaan dominoi. Uuden sisäpelaaja Simeon Carterin johdolla vieraat nostivat palloa koriin. Euroopan kentiltä paluun Korisliigaan tehnyt Henri Kantonen oli liukas pelaaja keskikaistalla ottelun alusta lähtien.

Toisella jaksolla pelitapahtumat tasoittuivat ja Bisons sai puolustustaan toimimaan paremmin. Karhubasketin onnistumiset jäivät kaksikon Henri Kantonen & Cameron Jones harteille. Bisons petrasi alun levypallopeliään ja samalla Karhubasketin pallonhallinnat vähenivät. Puoliaikatilanne oli kutkuttavasti 35-41.

Peli jatkui pitkän tauon jälkeen tasaisena. Ex-joukkuettaan vastaan pelannut Thomas Vehmanen (8/5 syöttöä) jakeli muutamia maukkaita passeja ja Juho-Matti Henttonen(21/9) johti Bisonsin pistetehtailua. Pienen loukkaantumisen jälkeen pelikentälle palannut Zach Thomas (13/3) oli tarkkana lähellä koria.

Bisonsin kiriessä kolmen pisteen tuntumaan, kuittasi kokenut Karhubasket välittömästi toisessa päässä kenttää. Cortez Edwardsille tuomittu askelvirhe ja siitä seurannut Eero Innamaan kolmen pisteen heitto antoivat vieraille turvallisen tuntuisen johtoaseman. Kokenut vastustaja oli loppuhetkillä kova ja Bisonsilla jäi tälläkin kertaa vain luu käteen.

Kuten yleensäkin, pienet asiat ratkaisevat jännittävän koripallo-ottelun: ” Menetykset ratkaisivat osaltaan voiton, joita Bisonsilla oli muutama enemmän. Kokemus ja rauhallisuus oli lopussa valttia”, totesi vieraiden päävalmentaja Janne Koskimies ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Kaksi harmittavaa tappiota nyt takana, mutta peli on selvästi parempaa, kuin viimeksi kotiottelussa Kataja Basketia vastaan.

”Nuoren joukkueen ongelmat näkyy otteissamme. Puolustuslevypallopelissä meidän pitää olla jatkossa parempia, jos aiomme taistella ottelun voitosta. Karhubasketin kokemus näkyi ottelun lopussa, he scorasivat kun heidän piti, meillä pallo vielä poltteli käsissä”, harmitteli Bisons-luotsi Darko Mihailovic.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Cortez Edwards (12/6/7 syöttöä) ja Karhubasketilta Cameron Jones (19/5).

Viikon kuluttua keskiviikkona Bisons matkaa hallitsevan mestarin Salon Vilppaan vieraaksi, joten kovien otteluiden putki saa tuolloin jatkoa.