Bisons matkaa susirajalle

Bisons Loimaan Korisliiga-kausi jatkuu seuraavaksi vuoden pisimmän bussimatkan merkeissä, kun joukkue suuntaa itärajalle Kataja Basketin vieraaksi. Joensuulaiset ovat aloittaneet kautensa yskähdellen ja odotettavissa on mielenkiintoinen ottelu, jossa on jaossa elintärkeitä sarjapisteitä.

Keskiviikon isäntäjoukkue Kataja on sarjassa tällä hetkellä sijalla 10, napattuaan 12 ottelusta neljä voittoa. Joensuulaiset ovat kärsineet loukkaantumisista pitkin kautta ja kaksi ulkomaalaisvahvistustakin on vaihtunut. Edellisessä ottelussa debytoineet Rahlir Hollis-Jefferson sekä Nick Griffin ovat vasta liittyneet joukkueeseen eikä se voi olla näkymättä vielä tässä vaiheessa. Kaksi muuta ulkomaalaista ovat jykevärakenteiset isot miehet Christopher McKnight sekä Rhamel Brown.

Katajalla on väkevä suomalaisrunko, mutta loukkaantumiset ovat hidastaneet idän pikajunan liikettä syksyn mittaan. Mikael Laihonen pelasi vasta kauden avausottelunsa edeltäneenä lauantaina Kouvoja vastaan, kun taas Niko Mattila ja maajoukkuejyrä Jamar Wilson ovat niin ikään olleet kauden mittaan sivussa. Pelaavan rotaation täydentää erinomaisena heittäjänä tunnettu Tomi Lommi, sekä 19-vuotias Katajan oma kasvatti Valtteri Mervola. Joukkueen päävalmentajana peliä johtaa Katajan seuraikoni Petri Virtanen, jolle kuluva kausi Katajan peräsimessä on toinen.

Bisons matkaa susirajalle ärsytettynä edellisen kotitappion jäljiltä. Lauantaisessa väännössä Seagulls oli lopulta parempi vasta jatkoajan jälkeen ja loimaalaisilla jäi varmasti hampaankoloon tuon seurauksena.

Lauantaina debyyttinsä Bisonsissa tehnyt Zach Copeland pelasi pirteän ensimmäisen ottelun, ja hyvien harjoitusten kautta suunta on varmasti ylöspäin. Katajan takamiehiltä tulee jatkuvaa painetta pallolliseen pelaajaan, joten menetysten minimointi sekä hyökkäyspäässä tehtävät oikeat ratkaisut ovat avainasemassa, kun Bisonsin takankenttä Copelandin, Edwardsin sekä Vehmasen toimesta loimaalaisten hyökkäystä johtaa.

Mikäli Bisons pystyy nappaamaan arvokkaan vierasvoiton, nousisi se Katajan kanssa tasapisteisiin tosissaan kamppailemaan playoff-paikasta. Toivottavasti pitkä bussimatka ei hyydytä biisonilauman jalkoja, vaan kentällä on yhtä nälkäinen ja aggressiivinen joukkue kuin lauantaina.

Joensuun Kataja – Bisons Loimaa keskiviikkona 8.12. kello 18.30, LähiTapiola Areena, Joensuu. Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ -palvelusta.