Bisonsin taistelu ei riittänyt Joensuussa

Keskiviikkona Joensuuhun Kataja Basketin vieraaksi matkustanut Loimaa Bisons ei saanut tällä kertaa sarjapisteitä pitkälle bussimatkalle mukaan. Isännät olivat lopulta etevämpiä hyvän viimeisen neljänneksen turvin lukemin 82-74.

Ottelun ensimmäinen puolikas oli kaikin puolin tasaista vääntöä. Kumpikaan joukkue ei saanut suurta etumatkaa, vaan joukkueet pysyttelivät koko ajan suurimmillaan kuuden pisteen etäisyydellä toisistaan. Bisonsin aktiivinen puolustus aiheutti toistuvasti ongelmia Katajalle, eikä kotijoukkueen hyökkäyspeli näyttänyt totutun iloiselta. Bisonsilta Zach Thomas (20p/10l) sekä Cortez Edwards (20p/10l) johdattivat Bisonsin 37-43 johdossa puoliajalle.

Ilman Vesa Heinosta edelleen pelannut Bisons pelasi ottelun käytännössä seitsemällä pelaajalla, mikä näkyi etenkin toisella puolikkaalla. Bisonsin aggressiivisuus puolustuspäässä tippui ottelun edetessä, kun vierailijoiden ”bensa” alkoi loppua. Kotijoukkueesta etenkin Nick Griffin (23p/5l) sekä Susijengi-jyrä Jamar Wilson (13p/4s) olivat isossa roolissa, kun Kataja käänsi ottelua itselleen.

Viimeisellä neljänneksellä Bisons kamppaili vielä ottelun voitosta, mutta protestoinnista saatu tekninen virhe saattoi viimeistään tehdä vierailijoiden pyrkimykset tyhjiksi. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Darko Mihajlovic kommentoi, ettei joukkue pystynyt pitämään haluttua tempoa yllä toisella puoliajalla. Se näkyi myös tulostaululla, kun isännät hoitivat lopulta kahdeksan pisteen kotivoiton nimiinsä.

Bisonsin kausi jatkuu keskiviikkona 15.12. kun Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan Lahti Basketball. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi lahtelaisten niukkaan kolmen pisteen voittoon, joten Bisonsilla on varmasti hampaankolossa keskiviikon kamppailua ajatellen.