Bisons nousee Korisliigaan

Kuva Anu Vuorinen

Yksi piste oli lopulta riittävän suuri ero varmistamaan Bisonsin nousun Korisliigaan ensi kaudeksi. Neljännestä finaalista kehkeytyi todellinen trilleri, josta Bisons onnistui lopulta voiton hakemaan. Kyseessä oli ensimmäinen vierasvoitto, jonka Bisons pystyi tällä kaudella finaalivastustaja Jyväskylä Basketball Academysta hakemaan.

Bisons tuli otteluun juuri sillä aggressiivisuudella, jolla se oli voittanut kolmannen finaalin Loimaalla lauantaina. Molemmissa päissä aktiivinen vierasjoukkue osui tällä kertaa myös kaaren takaa heti ottelun alusta alkaen, toisin kuin toisessa finaaliottelussa Jyväskylässä. Jordan Roberts (12p/8l) aloitti ottelun väkevästi ollen Bisonsin näkyvimpiä hahmoja ottelun ensimmäisellä kympillä.

Toisella kymmenminuuttisella JBA sai peliään rullaamaan. Kaaren takaa kovilla prosenteilla osunut Kalle Koivunen (22p) nosti isännät johtoon, mutta Bisonsin selkäranka ei katkennut. Neljännessä finaalissa Bisonsin parhaana palkittu Tevaun Kokko (34p/10l) piti käytännössä yksin omilla hyökkäyspään onnistumisillaan Bisonsin mukana ottelussa. Pitkälle tauolle mentiin isäntien johtaessa yhden pisteen turvin, 37-36.

Kolmannen jakson alussa Bisons nykäisi jo hieman, muun muassa Ali Aholan saadessa onnistumisia molemmissa päissä kenttää. JBA:n heittoprosentit tippuivat, kun Bisonsin aktiivinen puolustus alkoi väsyttämään nuorta kotijoukkuetta. Tevaun Kokko teki hyökkäyspäässä liki mitä tahtoi, heittäen pelitilanneheittonsa takapelaajaksi kovalla 65% tarkkuudella läpi ottelun.

Ottelun loppupuolella Bisons näytti jo matkaavan kohti Divari A:n mestaruutta, kunnes synkkä reilun kahdenkymmenen sekunnin hetki toi JBA:n vielä taistelemaan ottelun voitosta. Bisonsin, ja etenkin kovassa paikassa vapaaheittoviivalle päätyneen Tevaun Kokon hermo kesti ja Bisons pääsi juhlimaan Korisliiga-nousua yli bussilastillisen kokoisen fanijoukon kanssa. Loppulukemat kirjattiin Jyväskylän monitoimitalolla 76-77.