Bisons varmisti sarjapaikkansa trillerissä

Miesten Korisliigan alemman jatkosarjan kamppailu Lapuan Kobrien ja Bisons Loimaan välillä oli ennakkoasetelmiltaan ladattu täyteen mielenkiintoa. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa panosta, sillä voitolla Bisons varmistaisi sarjapaikan, kun taas Lapua varmistaisi playoff-paikan. Tällä kaudella seitsemän kertaa alle kuuden pisteen marginaalilla hävinnyt Bisons osoitti ottelun loppuhetkillä kasvaneensa vaikeista ajoista hakien vierasvoiton ja sitä kautta varmistetun sarjapaikan ensi kaudelle lukemin 83-85.

Ottelusta tiedettiin tulevan Bisonsille haastava, sillä Kobrat oli onnistunut voittamaan kaikki kauden aiemmat kolme kohtaamista. Helpolla kotijoukkue ei tälläkään kerralla nahkaansa myynyt, vaan otti ottelun komentoonsa alkuminuuteilla vieden ensimmäisen viisi minuuttia tylysti 14-5. Bisons ei kuitenkaan hätkähtänyt ja etenkin avauspuolikkaalla vahvasti pelannut Dylan Painter (16p/10l) piti loimaalaisia iskuetäisyydellä.

Puoliajan jälkeen ottelu eteni ”kori korista” -periaatteella, eikä kumpikaan joukkue onnistunut luomaan kaulaa. Bisons löysi heittojyväänsä kolmen pisteen viivan takaa mm. parhaan pistemiehen Isaac Davidsonin (17p/4l) sekä kauden parhaan pelinsä pelanneen Tiitus Kuukkasen (8p/2s) osuessa tärkeissä kaukoheitoissa. Kokonaisuudessaan Bisons heitti kaaren takaa 40%:n tarkkuudella, joka on kauden keskiarvoon nähden reilu parannus tärkeässä ottelussa.

Viimeisellä neljänneksellä Biisonilauma osoitti alkukauden tiukkojen pelien tappioiden kääntyneen henkiseksi voimavaraksi. Vaikka Kobrien Joona Tuomala onnistui peräkkäisissä hyökkäyksissä kolmen pisteen heitoissa vieden isännät johtoon, ei Bisonsin ote herpaantunut. Devon Goodmanin riiston jälkeiset kaksi pistettä toivat ottelun tasoihin ja viimeisellä sekunnilla Davidsonin layupin jälkeisen irtopallon kävi tippaamassa koriin Devante Brooks (13p/3l) varmistaen Bisonsin sarjapaikan. Tilanne tarkastettiin vielä videolta, mutta se ei tosiasiaa muuttanut ja Bisons kampesi itsensä ”yhdennellätoista hetkellä” voittoon ja ensi kaudeksi Korisliigaan.

Bisonsin päävalmentajaksi kesken kauden hypännyt Konsta Mastomäki oli puhelimitse tavoitettuna liikuttunut ja onnellinen sarjapaikan varmistuttua jo ennen päätöskierrosta.

– Pelaajille iso hatunnosto tuosta effortista, jolla he ovat koko kauden painaneet läpi. Tänään tiukka ottelu kääntyi eduksemme ja mihin paikkaan. Koko kauden läpi joukkueemme asenne on ollut erinomainen emmekä ole painaneet päitä pensaaseen vaikeina aikoina. Olen todella onnellinen, että sarjapaikka varmistui ennen kauden viimeistä ottelua, puhelimitse tavoitettu Mastomäki kommentoi.

Bisons pelaa kauden viimeisen ottelunsa tulevana lauantaina, kun Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan kauden päätteeksi 1. divisioona A:han putoava Lahti Basketball. Bisons on voittanut kauden kaikki kolme aiempaa kohtaamista lahtelaisia vastaan. Mastomäki alleviivaa, että viimeisestä ottelusta ei ole tulossa ulospuhallusta joukkueen suunnalta.

– Haluamme vielä kerran tällä kaudella kiittää hienoa kotiyleisöämme ja mikäs olisi parempi tapa kuin päättää kausi kuin kotivoitto, Mastomäki summaa.

Raportti: Ilari Uusitalo
Kuva: Anu Vuorinen