Bisonsilla vastassa hallitseva mestari Vilpas

Perjantaina 4.2. jatkuu Loimaa Bisonsilla jälleen tiukka pelitahti, kun se saa vieraakseen hallitsevan mestarin Salon Vilppaan. Vierasjoukkue saapuu otteluun selvänä ennakkosuosikkina voitettuaan kauden ensimmäisen kohtaamisen lokakuun loppupuolella Salohallissa 104–72.

Vilppaalla on käynnissä kiivas kamppailu viimeisistä ylemmän jatkosarjan paikoista BC Nokian, Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basketin kanssa. Salolaisten kalenterissa tästä ottelusta on varmasti ”merkattu pisteet” Bisonsin hankalamman jakson vuoksi. Viime kauden lopussa mestaruutta juhlineen Sami Toiviaisen ryhmän peli on ollut viime aikoina niin ikään ailahtelevaa, joten odotettavissa on mielenkiintoinen ottelu.

Viikinkipurren ehdoton syömähammas on iso mies Jeremiah Wood (13p/8l/7s), joka valittiin joulukuun pelaajaksi Korisliigassa. Triplatuplakoneena tunnettu Wood pyörittää Vilppaan hyökkäystä tehokkaasti korin alta ollen koko Korisliigan syöttötilaston kakkonen. Vilppaan hyökkäys on ollut kokonaisuutena tehokasta, kun se muun muassa viime ottelussa KTP-Basketia vastaan teki peräti 113 pistettä vieraskentällä.

Bisons tulee otteluun niskassaan ruma tappio tiistain kotiottelusta Kouvolan Kouvoja vastaan. Tuossa ottelussa Bisonsin hyökkäys takkuili, eikä joukkue löytänyt rytmiä missään vaiheessa. Palautumisaika on ollut lyhyt, eikä isompia muutoksia ole ehditty harjoituksissa läpi käymään. Perjantaina kyse on kotijoukkueen kannalta ennen kaikkea siitä, minkälaisella ilmeellä se tulee otteluun. Hallitsevan Suomen mestarin kohtaamiseen kotiparketilla on sytyttävä, mikäli Bisons haluaa tehdä pesäeroa Korihaihin kamppailussa putoamista vastaan. Myöskään pudotuspelit eivät ole Bisonsin kannalta vielä täysin ulottumattomissa uuden sarjaohjelman takia, mutta voittoja on alettava napsimaan.