Bisonsille viides niukka tappio tällä kaudella

”Kyllä nämä tiukatkin pelit alkavat meille kääntyä. Pitää jaksaa luottaa omaan tekemiseen ja palkinto tulee varmasti.” Bisonsin päävalmentaja Juri Heinämäen kommentti ei voisi paremmin naulankantaan osua. Keskiviikkoisessa Miesten Korisliigan ottelussa Bisons koki jo kauden viidennen todella tiukan tappion, kun Kouvolan Kouvot haki tärkeän vierasvoiton liikuntahallilta lukemin 95-98.

Bisons aloitti ottelun terävästi, mutta Kouvot nykäisi tuntuvan johdon jo ensimmäisen neljänneksen aikana. Kotijoukkueen parhaana palkittu DeVante Brooks (29p/8l) oli Bisonsin onnistuja ensimmäisen puolikkaan ajan, mutta ei kyennyt pitämään Bisonsia yksin ottelussa mukana. Puoliaikaan mennessä vierasjohto venyi jo 14 pisteen mittaiseksi.

Kolmas jakso ei ensimmäisestä puolikkaasta eronnut juuri lainkaan. Kouvot pelasi erittäin aktiivista paikkapuolustusta, jossa selkeitä onnistujia oli muun muassa toista kauttaan Kouvolassa pelaava Quan Jackson (24p/9l/6r). Jackson onnistui nopeine käsineen pakottamaan Bisonsin menetyksiin, josta Kouvot juoksi helppoja koreja. Kolmannella jaksolla ero venyi jo 20 pisteen mittaiseksi.

Viimeinen neljännes alkoi samalla tavalla kuin koko ottelu oli sitä ennen edennyt, kunnes Biisonilauma heräsi. Vesa Heinosen, Eemeli Hollon ja Isaac Davidsonin onnistumisilla kolmen pisteen viivan takaa herätti kotijoukkue itsensä ja yli 500-päisen kotiyleisön riivattuun takaa-ajoon. Loimaan liikuntahallilla oli jälleen käsillä trilleri, josta tälläkin kerralla lopulta vierasjoukkue vei paremman korren. Kouvojen parhaana palkittu Joel Mäntynen (20p/5l/7s) naulasi kovan kolmen pisteen heiton Bisonsin juuri napattua ensimmäisen johtoasemansa sitten ottelun alkuminuuttien. Kun Bisonsin viimeinen yritys viedä ottelu jatkoajalle summerin soidessa ei tuottanut tulosta, lähti kaksi tarjolla ollutta sarjapistettä kymenlaaksolaisten matkaan.

Bisonsin avainpelaajiin läpi kauden kuulunut Brooks oli ylpeä joukkueen taistelusta, mutta luonnollisesti hyvin pettynyt jälleen tiukkaan tappioon. ”Joukkueemme osoitti jälleen, että tilanteesta riippumatta taistelemme aivan viimeiseen minuuttiin asti. Olemme pitäneet joukkueen kanssa palavereita, joissa yhtenä puheenaiheena on ollut ottelujen loppuhetket. Meidän tulee toteuttaa paremmin omaa peliämme myös ottelun loppuhetkillä ja uskon vahvasti, että käännämme tämän eduksemme kauden edetessä.”

Bisons on pelannut tällä kaudella kuusi ottelua, jotka ovat päättyneet alle kuuden pisteen eroihin. Näistä kuudesta ottelusta Bisons on voittanut ainoastaan yhden. Sarjapisteiden jäädessä kerta toisensa vastustajan taskuun, ei tiukoista otteluista lohtua ole. Bisons on kuitenkin osoittanut kamppailevansa tasapäisesti sarjapisteistä joka ilta ja Loimaan liikuntahalli on osoittautunut juuri niin vaikeaksi paikaksi pelata, kuin odottaa sopi. Seuraavan kerran Biisonilauma mylvii liikuntahallin parketilla jo lauantaina, kun vastaan asettuu runkosarjan toisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa Helsinki Seagulls. Hallitseva Suomen mestari on aloittanut kautensa vakuuttavasti, mutta vastassa on varmasti ärsytetty Bisons. Ottelu alkaa kello 17:00.

Raportin kirjoittanut Ilari Uusitalo.

Bisonsin Dylan Painter osoitti kotiyleisölle, että nousu oli alkanut. Taustalla Isaac Davidson luo uskoa omaan joukkueeseen ottelun ratkaisuhetkillä. Kuva: Anu Vuorinen