Cortez Edwards Biisoneiden ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys

Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut yhden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 24-vuotiaan Cortez Edwardsin kanssa. Edwards on 186-senttinen takamies, joka pystyy pitkien käsiensä ansiosta pelaamaan molempia takakentän pelipaikkoja.

Edwards pelasi yliopistourallaan neljä vuotta Southern Mississippin paidassa NCAA:n korkeimmalla sarjatasolla kausina 2015–19. Miehen neljän kauden keskiarvot ovat komeaa luettavaa, kun pisteitä on syntynyt keskimäärin 11 ottelua kohden, syöttöjä kolme per ottelu ja levypalloja erinomaiset viisi kappaletta ottelua kohden. Etenkin viimeiset kaksi vuotta olivat yliopistossa menestyksekkäitä.

Kaksi edellistä kautta mies on pelannut Britannian pääsarjaa. Kaudella 2019–20 kausi keskeytyi Worcesterin riveissä ainoastaan 14 pelatun ottelun jälkeen. Viime kaudeksi tie vei Newcastleen, jossa 34 pelatussa ottelussa mies tilastoi keskimäärin 15 pistettä, 7 levypalloa ja 5 syöttöä ottelua kohden. Myös kolmen pisteen heitot upposivat kiitettävällä 37 % tarkkuudella. Kauden päätteeksi Newcastle juhlikin Britannian mestaruutta Edwardsin pokatessa kotiin finaalien parhaan pelaajan palkinnon.

Toiseen kauteen Bisonsin käskyttäjänä valmistautuva Darko Mihajlovic on erittäin tyytyväinen uudesta hankinnasta. ”Edwards on erittäin epäitsekäs pelaaja, mutta tarvittaessa hän pystyy kääntämään tiukan pelin joukkueensa eduksi. Hän on erinomainen puolustaja ja todella hyvä nopeissa hyökkäyksissä. Hän on kokoisekseen erinomainen levypallopelaaja mistä viime kausien tilastot kertovat omaa kieltään. Kaiken kaikkiaan hän on sellainen pelaaja, jota olemme etsineet.”

Edwards itse kommentoi uutta sopimusta seuraavasti. ”Olen innoissani mahdollisuudesta pelata Suomessa ja Biisoneissa, enkä malta odottaa, että pääsen omaksumaan joukkueen kulttuurin. Olen energinen pelaaja ja tuon peliin paljon jännitystä. Yleisö voi odottaa minun olevan joka puolella kenttää!”

Bisons jatkaa joukkueen rakentamista, ja uusista sopimuksista uutisoidaan heti, kun niitä solmitaan.