KTP taisteluvoittoon Bisonsista

Miesten Korisliigan alempi jatkosarja jatkui Bisons Loimaan osalta tiiviillä ottelutahdilla, kun joukkue matkasi perjantaina perinteikkään KTP-Basketin vieraaksi. Molemmilla joukkueilla oli edellisestä ottelusta kulunut alle 48 tuntia, mutta se ei kentällä näkynyt. Joukkueet järjestivät neljännen kerran tällä kaudella todellisen jännitysnäytelmän, joka kääntyi kuitenkin isäntäjoukkue KTP:lle loppulukemin 84-76.

KTP:n hankittua viikko sitten lisää korinalusvoimaa Korisliiga-veteraani Jeremiah Woodin tullessa joukkueeseen, oli selvää että korien läheisyydessä käydään kovaa kamppailua. Liigan kärkisenttereihin lukeutuva Dylan Painter (25p/14l) sai tehdä täyden päivätyön liki 40-vuotiaan Woodin kanssa, eikä kumpikaan herroista päässyt ottelussa missään vaiheessa helpolla. Kummankin pelitilanneheittojen osumaprosentti jäi alle 50:n, joka kertoo kummankin pelaajan myös onnistuneen puolustuspäässä.

Ottelu oli tasainen, josta kertoo muun muassa se, että kumpikaan joukkue ei käynyt yli kymmenen pisteen johtoasemassa missään vaiheessa ottelua. KTP aloitti käytännössä jokaisen neljänneksen vahvasti, mutta Bisons ei päästänyt isäntiä karkuun. Ottelun alkupuolella etenkin Bisonsin parhaana palkittu Isaac Davidson (23p/2l/2s) piti loimaalaisia mukana pelissä osuen ensimmäisellä puoliajalla kolmen pisteen heittonsa täydellisesti. Kaiken kaikkiaan Davidson heitti kaaren takaa viisi onnistumista kuudella yrittämällä, joka oikeuttaa huimaan 83% osumatarkkuuteen.

Ottelu ratkesi viimeisellä viidellä minuutilla, jonka KTP onnistui viemään nimiinsä 13-4. Bisonsin hyökkäys tyrehtyi ottelun loppuhetkillä, josta päävalmentaja Konsta Mastomäki olikin harmissaan ottelun jälkeen.

– Halusimme päästä hyökkäämään KTP:n isoja pelaajia vastaan ”alamäkeen” mutta KTP onnistui puolustamaan niitä tilanteita myös hyvin. En siinä itsekään pystynyt auttamaan pelaajia voittamaan peliä ja tämä pitää analysoida rauhassa viikonlopun aikana. Toisella puoliajalla olimme mielestäni aggressiivisempia puolustuksessa kuin ensimmäisellä puoliajalla, vaikka KTP tekikin hyvin pisteitä. Ensi viikolla on uusi mahdollisuus Pyrintöä vastaan olla jälleen parempi joukkue.

Bisonsin kautta on jäljellä neljä ottelua, joista kaksi on kotikentällä ja kaksi vieraissa. Seuraavan kerran punanutut nähdään kotiparketilla perjantaina 15. päivä, kun liikuntahallille saapuu vieraaksi arkkivihollinen Tampereen Pyrintö. Edellisessä kohtaamisessa Bisons oli parempi, mutta pirkanmaalaisten halutessa edelleen pudotuspeleihin ja Biisonilauman taistellessa tiukasti sarjapaikkansa puolesta on luvassa varmasti jopa entisaikojen vääntöjen kaltainen ottelu.

Bisons Loimaa – Tampereen Pyrintö, perjantaina 15. maaliskuuta kello 18:30 Loimaan liikuntahallilla.

Raportti: Ilari Uusitalo

Kuva: Anu Vuorinen