Bisons voittoon hurmoksellisen päätösneljänneksen myötä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa oli perjantaina vuorossa klassikkokamppailu, kun Bisons Loimaa isännöi Tampereen Pyrintöä. Ensimmäiset kolme neljännestä eivät tehneet tälle ikikamppailulle oikeutta, mutta päätösneljännes ei jättänyt Loimaan liikuntahallilla ketään kylmäksi. Bisons nousi hurjalla viimeisellä kympillä voittoon lukemin 100-95.

Ottelun alku oli tasainen ja tuntui siltä, että kumpikaan joukkueista ei varsinaisesti saanut konettaan käyntiin ottelun avauspuolikkaalla. Bisons sortui muutamiin helppoihin pallonmenetyksiin, mutta niin teki myös vierasjoukkue Pyrintö. Heittopeli ei kummaltakaan joukkueelta ottanut lähteäkseen, ja jokaisen korin eteen tuli tehdä valtava määrä töitä. Puoliajalle edettiin vierasjoukkueen komennossa lukemin 39-45.

Pyrintö nykäisi ensimmäisen puoliajan ja kolmannen jakson alussa yhteensä 13-0 -pisteputken karaten yhdentoista pisteen karkumatkalle. Neljännen kympin alussa ero oli venähtänyt jo kuuteentoista pisteeseen, eikä viitteitä Bisonsin kiristä ollut nähtävissä.

Viimeinen viisi minuuttia muutti ottelun kulun kuitenkin täysin. Bisons takoi päätöskymppiin yhteensä 44 pistettä, joista viimeisen viiden minuutin aikana syntyi peräti 31. Bisonsin parhaana palkittu Devon Goodman (28p/3s) onnistui kolme kertaa kolmen pisteen viivan takaa sytyttäen Loimaan liikuntahallin yli 600-päisen kotiyleisön. Goodman tehtaili päätösjaksoon 14 pistettä ja kun Isaac Davidson (21p/4l) löysi niin ikään heittojyvänsä takoen päätöskymppiin 15 pistettä, oli Bisonsin kiri valmis.

Biisonien hurjasta päätösneljänneksestä kertoo se, että edellisen kerran 44 pistettä on tehty yhden jakson aikana Korisliigassa syksyllä 2018 Helsinki Seagullsin toimesta. Viimeisen viiden minuutin 31 pistettä sen sijaan hakee vertaistaan Korisliigan historiassa. Päävalmentaja Konsta Mastomäki huokaisi helpotuksesta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Tämä voitto tuntuu todella hyvältä. Lievästi sanottuna peli näytti todella pahalta noin 35 minuuttia ja Pyrintö pystyi rankaisemaan meitä monella tapaa omista hyökkäyksistään. Isaac ja Devon laittoivat todella kovia heittoja sisään viimeisellä jaksolla ja siitä heille iso hatunnosto. Meillä on kolme ottelua jäljellä ja työnteon pitää jatkua joka päivä harjoituksissa korkealla tasolla, mikäli haluamme sarjapaikkamme säilyttää.

Bisonsin kausi jatkuu tulevana perjantaina, kun joukkue matkustaa jo alemman jatkosarjan ykkössijan varmistaneen Kouvolan Kouvojen vieraaksi. Tulossa on tiukka kolmen pelin jakso, kun joukkue pelaa kauden päättävät ottelut kahdeksan päivän sisään. Bisonsin tämän kauden viimeinen ottelu pelataan kotikentällä lauantaina 30. päivä Lahti Basketballia vastaan.

Raportti: Ilari Uusitalo

Kuva: Anu Vuorinen