ToPo jo toisen kerran Bisonsia parempi

Koripallon Miesten 1. divisioona A:n välierät jatkuivat maanantai-iltana Torpan Poikien ja Loimaa Bisonsin välillä Helsingissä. Ensimmäisestä osasta ToPo haki kotiedun itselleen Loimaalta, eikä se suostunut sitä takaisin luovuttamaan ainakaan tässä vaiheessa sarjaa. Jatkoajalle venyneen ottelun loppulukemat kirjattiin 76-74.

Ottelun alku noudatteli hyvin pitkälti ensimmäisen välieräottelun teemaa. Nihkeää hyökkäyspelaamista molemmilta joukkueilta, eikä erinomaisilla heittopaikkoja auennut kummallekaan joukkueelle helposti. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Bisons pystyi nykäisemään hienoisen eron ja johti pitkällä tauolla lukemin 30-37.

Bisons pärjäsi muun muassa levypallopelissä huomattavasti ensimmäistä osaottelua paremmin. ToPo ei enää dominoinut irtopallopeliä, vaan Bisons haki irtopalloja kotijoukkuetta enemmän. Heittoprosentit eivät kuitenkaan nousseet toivotulle tasolle, joten ToPo kiri Bisonsin etumatkan kiinni viimeisellä jaksolla. Todelliseksi jännitysnäytelmäksi äityneen neljännen jakson loppupuolella Bisons-kapteeni Vesa Heinonen (10p/13l) haki väkisin hyökkäyslevypallon ja ansaitsi jälkitilanteesta kaksi vapaaheittoa. Jälkimmäinen koriin, ja ottelu jatkoajalle.

Jatkoajalla ToPo näytti jälleen kerran rutiininsa. Alkuun 8-1 ”runi”, jota kotijoukkue osasi hallita kokemuksen tuomalla varmuudella. Eldar Skamo (18p/23l/7s) osoittautui jälleen kerran kovaksi pelaajaksi johdattaen joukkueensa lopulta kahden pisteen voittoon Bisonsin loppukirin jäädessä hieman lyhyeksi.

Bisons on jälleen tutussa tilanteessa, selkä seinää vasten. Torstaina kello 18:30 Loimaan liikuntahallilla pelattavasta kolmannesta välieräottelusta on pakko ottaa ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan, tai kausi päättyy jo ennen pääsiäistä.