Bisons haastaa hallitsevan Suomen mestarin

Keskiviikkona 27.10. on edessä mielenkiintoinen Varsinais-Suomen derby, kun sarjanousija Loimaa Bisons matkustaa hallitsevan Suomen mestarin, Salon Vilppaan vieraaksi.

Keskiviikon kotijoukkue Salon Vilpas on aloittanut kauden ailahtelevasti. Joukkue on sarjataulukossa neljäntenä kerättyään viidestä pelaamastaan ottelusta kolme voittoa. Kotikentällään Salohallissa joukkue on tällä kaudella vielä voittamaton, joten haastetta Bisonsilla riittää, mikäli se mielii sarjapisteiden kanssa Salosta kotiin lähteä.

Vilppaan parhaana pistemiehenä, sekä levypallopelaajana on tähän mennessä häärinyt 203-senttinen Bryan Griffin, jonka keskiarvot ovat noin 16 pistettä ja 7 levypalloa ottelua kohden. Vilppaan toinen iso mies, kokenut Jeremiah Wood on tällä hetkellä sivussa kokoonpanosta, mutta Griffinin kanssa riittää painittavaa niin Juho-Matti Henttosella, kuin Kazembe Abifilla. Vilppaan peliä pyörittävät Susijengistä tuttu ja aikanaan myös yhden kauden Loimaalla viihtynyt Roope Ahonen, sekä taitava Marcus Lovett jr. Tulivoimaa tuo lisäksi mm. Loimaan La Bombana tunnettu Mikko Koivisto.

Vierasjoukkue Bisons lähtee otteluun neljän ottelun tappioputkessa. Viimeisin tappio tuli edellisenä keskiviikkona kotisalissa Karhubasketille. Bisonsin otteet kahdessa edellisessä ottelussa ovat olleet toiveita herättäviä ja joukkue on päässyt paremmin sisään hyökkäyskonseptiinsa. Päävalmentaja Darko Mihajlovic on painottanut, että ryhmä tarvitsee aikaa, jotta harjoituksissa tehty työ näkyy myös otteluissa.

Erinomaista kautta pelaava kapteeni Juho-Matti Henttonen johtaa tällä hetkellä joukkueen sisäistä pistetilastoa keskimäärin 14 pisteen ottelukohtaisella pistesaaliilla. Kahteen edelliseen peliin 21 pistettä ja yhdeksän levypalloa napsinut pääbiisoni on näyttämässä koripalloyleisölle sen, että mies on täysin liigakelpoinen pelaaja. Levypalloissa ja syötöissä Biisoni-laumaa johtaa vikkelä takamies Cortez Edwards keskimäärin seitsemän levypallon ja seitsemän syötön edestä. Illan mielenkiintoisia teemoja on muun muassa se, miten Bisons pystyy puolustamaan tähän mennessä liigassa eniten pisteitä tehnyttä Vilpas-arsenaalia. Bisonsin puolustus on ollut sarjan neljänneksi parasta, mutta nyt vastaan asettuu todellinen haaste. Ottelu alkaa Salohallissa kello 18.30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.