Bisons palaa maaottelutauolta – vastassa LaBa

Miesten Korisliigan maaottelutauko on jälleen pikkuhiljaa ohitse ja maaliskuun pelit pyörähtävät käyntiin. Loimaan liikuntahallilla nähdään takuulla mielenkiintoinen alemman jatkosarjan kamppailu, kun Bisons saa vieraakseen Lahti Basketballin.

Pieti Poikolan LaBa on pelannut ailahtelevan kauden. Joukkue lähti alempaan jatkosarjaan runkosarjan 9. sijoittuneena eli niukasti pudotuspelien ulkopuolelta. Joukkueen tavoite on sanomattakin selvä – LaBa haluaa pudotuspeleihin, kun jatkosarjat ovat valmiit.

LaBa on sopinut Bisonsille vastustajana hyvin tällä kaudella. Edelliset kohtaamiset ovat menneet voitoissa lukien tasan 1–1, kun molemmat olivat runkosarjan kamppailuissa kotonaan parempia. Ensimmäinen kohtaaminen lokakuussa Lahdessa päättyi LaBa:n voittoon lukemin 89–86 ja toinen kohtaaminen päättyi Loimaalla Bisonsin voittoon lukemin 88–75.

Lahtelaiset pelaavat ”pelipaikatonta koripalloa” ja ainoa todellinen sentteri on 207-senttinen Henri Ventoniemi. Ventoniemellä on kuitenkin ollut lukuisia loukkaantumishuolia tällä kaudella, eikä kausi ole näin ollen mennyt varmastikaan niin kuin Lahdessa toivottiin. Ventoniemen kanssa sisäpelissä luutii 194-senttinen kokenut voimanpesä Antonio Ballard (19,2p/11,4l), joka tuo kovuutta jokaiseen levypallotilanteeseen. Tässä parivaljakossa on Loimaan vastaavalla osastolla Jonathan Galloway – Pönde Henttonen hieno taistelupari, jota on mielenkiintoista seurata lauantain ottelussa.

Bisons lähtee otteluun likimain täydellä ryhmityksellä. Sivussa on edelleen selkävaivoista kärsivä Sami Tahvanainen, jonka paluuaikataulu on edelleen kysymysmerkki. Kuten Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic totesi jo Kataja-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, on hienoa päästä kilpailemaan Lahtea vastaan käytännössä täydellä miehityksellä. Edellisissä otteluissa sivussa ovat olleet Bisonsilta Lahdessa Zach Thomas ja Loimaalla Jonathan Galloway. Näistä herroista Thomas näytti joulukuun kohtaamisessa Loimaalla todellista korintekokykyään, kun mies takoi 29 pistettä heittäen pelitilanneheitot 60 % tarkkuudella.

Ottelu alkaa normaalista poiketen lauantaina 5.3. jo kello 16.00, joten kannattaa olla tarkka, ettei myöhästy ottelun alusta. Otteluisäntänä Unison Brewing Company.

Bisonsin lähtökohdat otteluun Lahti Basketballia vastaan muuttuivat kertaheitolla perjantaina. Päävalmentaja Darko Mihajlovic on ottelusta sivussa sairastumisen vuoksi. Bisonsia luotsaa ottelussa vasta 22-vuotias Konsta Mastomäki. Nuorella miehellä on todellinen näytönpaikka, kun vastaan asettuu kolme kertaa SM-kultaa valmennusurallaan voittanut Pieti Poikola.