Bisonsille helpottava voitto

Miesten Korisliigan alempi jatkosarjassa nähtiin perjantaina viihdyttävä kamppailu, jossa Loimaan Bisons sai vieraakseen joensuulaisen Kataja Basketin. Vauhdikas kamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon lukemin 83-75.

Kuten Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic ottelun lehdistötilaisuudessa totesi, Bisons sai otteluun juuri niin räväkän alun kuin se halusi. Kotijoukkue kävi parhaimmillaan 15 pisteen johtoasemassa ensimmäisellä neljänneksellä aktiivisen puolustuksen ja vauhdikkaan hyökkäyspelin ansiosta. Ensimmäisellä jaksolla Bisonsin ehdottomia hahmoja oli joukkueen parhaana palkittu Jonathan Galloway (13p/9l) joka nostatti liikuntahallin tunnelmaa ilmavalla donkilla ja tylyllä torjunnalla.

Toisella puolikkaalla Kataja sai omasta pelistään kiinni. Kapealla materiaalilla koronatartuntojen vuoksi matkassa ollut vierasjoukkue sai onnistumisia etenkin Nick Griffiniltä (21p/3l) sekä joukkueen parhaana palkitulta Christopher McKnightilta (21p/3l). Kataja kävi parhaimmillaan jo kuuden pisteen päässä, kunnes Bisons jälleen hieman nykäisi eroa suuremmaksi. Puoliaikaa vietettiin lukemissa 38-25.

Toinen puolikas oli kokonaisuudessaan tasaista vääntöä, jossa molemmilla joukkueilla oli vuoroillaan etsikkoaikansa. Katajan kapea materiaali alkoi näkyä ja vierailijoiden avainpelaajat pelasivatkin kukin lähelle täydet minuutit ja kellottivat Griffin sekä Rahlir Hollis-Jefferson peräti täydet 40 peliminuuttia.

Vierailijoiden päävalmentaja Petri Virtanen näki joukkueen otteissa positiivistakin, vaikka tappio tuli. Joukkueen taisteluilme sai erittäin paljon kiitosta seuralegendalta. Puolestaan Darko Mihajlovic käänsi katsettaan hieman jo maajoukkuetauon viettoon sekä seuraaviin otteluihin.

– Meillä on kahdeksan peliä jäljellä ja kaikki on edelleen mahdollista. Nyt lepäämme, paikkailemme pieniä kolhuja, jonka jälkeen jatkamme harjoittelua. Peli kerrallaan eteenpäin.

Miesten Korisliigassa jäädään nyt maaottelutauolle MM-karsintaotteluiden vuoksi. Bisons palaa parketille seuraavan kerran lauantaina 5.3., jolloin Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan Lahti Basketball.